Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Utvikler sosial programvare – verktøy for samtale og samhandling.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Utvikler sosial programvare – verktøy for samtale og samhandling."— Utskrift av presentasjonen:

1 Utvikler sosial programvare – verktøy for samtale og samhandling

2 • I november 2005 åpnet vi nettstedet Underskog • Norges første sosiale arrangementskalender • Er i dag den beste kulturkalenderen for Oslo • Drevet ved hjelp av donasjoner fra medlemmene • Har utviklet seg til en fin gruppeblogg

3

4 Sosial programvare kan være mer enn kos og krangling. Det kan være et nyttig og effektivt samarbeidsverktøy.

5

6

7

8 Så vi spurte Elin

9 Siden jeg jobber på Frivillighetssentralen; som blant annet skal være et kraftsenter for frivillige lag og organisasjoner, syntes jeg Origo er et kjempeverktøy. Har gjennom jobben tilbydd lag og organisasjoner i Odda hjelp til å lage egne soner, og noen har takket ja til dette (se Odda Fotoklubb, Odda Paintballklubb). Origo er et perfekt verktøy til disse av mange årsaker; her er noen av de jeg syntes er viktigst:

10 Brukerstyrte soner • Alle kan starte en sone gratis • Sonen kan invitere andre til å styre sonen sammen med dem. Et ”vertskap” • Vertskapet modererer selv sonen sin • Soner egner seg som forum, gruppe-blogg, foto-delings-side og arrangementskalender for små og store grupper • Soner kan ha et eget design og legges ut som egen nettside på eget domene.

11 - Det er gratis! - Origo systemet er forholdsvis enkelt og brukervennlig; også for de mindre erfarne databrukerne - Man kan velge ulike grader av andres tilgang til sonen; helt lukket, for medlemmer, for alle; noe som enkelte lag har behov for når det gjelder å diskutere interne saker. - I tillegg til innlegg og bilder; kan man ha avstemminger - noe som er supert for mange lag vedrørende avgjørelser. Odda Fotoklubb har for eksempel lagt ut avstemming på hvilke tema man skal ha på klubbmøtene; og ved å sette en frist kan medlemmene stemme frem hva de ønsker skal prioriteres. Veldig lett og tidsbesparende.... - Kalenderfunksjonen; at man kan legge ut alle arrangement slik at det når ut både til eksisterende og potensielle medlemmer.

12

13 - Det beste av alt : At man er med i "samfunnet" Origo; noe som betyr at man er tilknyttet andre soner. Det du velger å publisere med ropert kommer i tillegg på en lokalsone der du antageligvis treffer en god del flere folk, samt på nettutgaven av din lokalavis (i vårt tilfelle Hardanger Folkeblad) og hos noen lokalaviser også i papirutgaven. Du når altså enda flere potensielle medlemmer, bidragsytere m.m. og får budskapet til ditt lag ut til enda flere.

14 Alle bidrag på kartet

15

16 Lokalsoner er Origo sine samlesider for lokalt innhold. Hver lokalsone har sin egen merkevare, ligger på egen nettside og modereres av lokalavisa. Innholdet samles fra medlemmenes soner.

17 Mange lag strever jo med å få økt rekruttering; og gjennom Origo når man så mange flere enn ved å ha en enkeltstående nettside. Skal folk havne på nettsida til ditt lag; må de gjerne taste inn nettadressen din. Gjennom Origo er det mange som "roter" seg inn på nettopp din sone via så mange andre veier. Denne fordelen oppnår man også ved å knytte sonen sin til andre soner; slik at folk gjennom andre soner havner hos deg. Alle veier fører til Rom....

18 En annen, og meget stor fordel ved å være med i "samfunnet" er at det er hjelp å få hele tiden. Har en problemer med å legge ut elementer, sortere og lignende får man hjelp. Både gjennom vaktmesterkontoret, sandkassa og av andre Origomedlemmer. Supporten ligger der når man står fast. Uten at det koster ei krone! Det er jo nesten for godt til å være sant....:-)

19 Cluet er at mange frivillige lag og organisasjoner har et utfordringer som går igjen; å få økte medlemstall, få folk til å engasjere seg og økonomi. Jeg mener Origo er til stor hjelp i alle disse problemstillingene. Du når mange med din informasjon, du kan diskutere med folk og det koster ingenting.

20 Ellers er det jo slik at har man en åpen sone, så har man en åpen sone. Da må man tåle at folk legger ut meninger som man ikke alltid er så enig i, formulert på en måte du selv ikke ville brukt. Under dine innlegg. I saker som du brenner for. Men det er en del av gamet. Det kan også i mange tilfeller fører til utvikling; ved å gi deg nye ideer og innspill til din organisasjon.

21 Ta for eksempel vår lokalsone; Hardangerfolk. På grunn av den forestående Unesco-avgjørelsen som skal tas (i kveld faktisk!), har det vært svært heite diskusjoner. Kan ikke helt se at de mest ihuga representantene fra hver side har klart å overbevise noen flere, men det får så være. Disse debattene har ikke alltid vært av det gode; men folk har hatt et talerør der de kan lette litt på trykket. Det har vært takhøyde for alle; og det liker jeg! Alle sin røst blir hørt (lest) her; man trenger ikke å kunne skrive lange avhandlinger og formulere seg riktig, man trenger ikke rettskriving en gang. Og i Oddas tilfelle; der nevnte debatt har gjort at stemningen i lokalsamfunnet har vært noe splitta; der har andre diskusjoner på Hardangerfolk fungert som medisin. Som at virksomheter som skal starte opp på den tidligere smelteverkstomta legger ut bilder av oppussingen, ber lokalbefolkningen om forslag til meny, åpningstider med mer. Navnekonkurranser på lokale plasser og butikker. Sånne kjekke ting som engasjerer folk og øker samhørigheten blant oss som bor her.

22 Ok, nå rota jeg meg visst litt bort fra temaet.... Men det jeg prøver å si er at Origo er et inkluderende samfunn. Noe som jeg tror appelerer til de fleste lag og organisasjoner; som jo handler om å delta i et fellesskap med en felles agenda.

23

24

25

26

27 Er litt usikker på om dette ble matnyttig for deg; alt dette er jo ting du vet fra før....Du får si fra hvis det var noe annet du var ute etter.... Ha en fin dag; og lykke til i morgen! Elin.


Laste ned ppt "Utvikler sosial programvare – verktøy for samtale og samhandling."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google