Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Telemator ® Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Telemator ® Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Telemator ® Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:
Bredbånd-, telefoni-, data- og andre svakstrømsnett Kobber- og fiberkabel, radio-, data- og transmisjonsutstyr Kabeltraséer med rør, subrør og mikrorør Forbindelser i nettet Inn- og utleie av forbindelser og infrastruktur Små og store innen- og utendørs nett

2 Innføringen tar utgangspunkt i registrering av et bredbåndsnett
Telemator Innføringen tar utgangspunkt i registrering av et bredbåndsnett

3 Oversikt Registrering av siter, kummer, skap og kundetermineringer
Søk og finn elementer i databasen Registrering av kabler Finterminering av kabler Skjøting av kabler Nettdiagram - Kvalitetskontroll av registrert infrastruktur Registrering av linjer (samband, forbindelser) Helautomatisk ruting av linjer Manuell ruting av linjer Registrering av en kunde til en linje Registrering av utstyr Manuell ruting av linjer på porter på utstyr Registrering av traséer Legge kabler i traséer Telemator i samarbeid med kartsystemer (GIS) Registrering av fargekoder for kabler Registrering av utstyr ved hjelp av maler

4 Registrering av et punkt
I Punkt kartotek registrerer du siter, kummer, skjøteskap, kundetermineriner og lignende.

5 Søk eller fritekst søk etter et punkt
Bruk denne knappen for å finne et punkt ved fritekst søk. Bruk denne knappen for å søke etter registrerte punkt i en liste. Bruk denne knappen for å finne et punkt med utgangspunkt i adresse eller type.

6 Registrering av en kabel
I Kabel kartotek registrerer du alle typer kabler.

7 Finterminering av kabel
Her fyller du inn feltene som forteller hvor første fiber er terminert. Resten av fibrene blir automatisk terminert fortløpende.

8 Skjøting av fiber 1 av 2 www.mxdata.no
Her ser du kablene som går inn og ut av kummen.

9 Skjøting av fiber 2 av 2 www.mxdata.no
Her bestemmer du hvilke fibre som skal skjøtes. Her ser du resultatet.

10 Legge fibrene i kassetter
Her ser du første kassetten i fiberintervallet. Her ser du siste kassetten i fiberintervallet.

11 Kvalitetskontroll av registrert infrastruktur
Med utskriften Nettdiagrammet for kabler kan du sjekke at du har fått med alle punkt og kabler og at de henger sammen på riktig måte.

12 Kvalitetskontroll av termineringer og fiberskjøter
Med denne utskriften kan du sjekke at du har skjøtet fibrene riktig og terminert riktig i fiberpanelene (ODFene).

13 Registrering av en linje 1 av 2
En linje (samband) er en forbindelse gjennom flere kabler En linje kan for eksempel gå fra en port på en svitsj gjennom flere kabler til en port på en annen svitsj

14 Registrering av en linje 2 av 2
I Linje kartotek registrerer du alle typer linjer. En linje (samband) er en forbindelse gjennom kabelnettet. Her registrerer du linjens ID. I dette tilfellet er den en optisk linje (forbindelse) med 2 tråder som får navnet A og B. Lyset vil gå i den ene retningen på tråd A og den andre retningen på tråd B.

15 Helautomatisk ruting av en linje
Med helautomatisk ruting finner systemet selv den korteste veien mellom 2 oppgitte punkter og legger linjen på første ledige og feilfrie fiberpar på alle mellomliggende kabler. Fyll inn fra punkt eller utstyr. Fyll inn til punkt eller utstyr. Trykk på knappen Start. Velg om det skal benyttes fiber eller kobberkabel.

16 Manuell ruting av en linje 1 av 2
Ruting betyr å krysse eller patche en linje gjennom et kabelsystem Manuell ruting kan gjøres på 3 steder i Telemator: Ledere (fibre) i en kabel (i Zoom Kabel) Termineringer (konnektor i et panel) i et punkt (i Zoom Punkt) Porter på et utstyr (i Zoom Utstyr)

17 Manuell ruting av en linje 2 av 2
Her er en linje rutet på konnektor 1 og 2 i panel 2.

18 Utskrift av grafisk linjekort
Du ser her hvilke patchpanel og konnektorer linjen kommer ut i P005. Du ser her hvilke patchpanel og konnektorer linjen kommer ut i P001.

19 Registrer en kunde til linjen
En kunde registreres i Kunde kartotek. En linje er tilknyttet kunden.

20 Registrering av et utstyr 1 av 2
Et utstyr kan være: Sentralutstyr (svitsj, server) Overføringsutstyr (HUB, router, modem, multipleks) Lokal/Kunde utstyr (modem, svitsj)

21 Registrering av et utstyr 2 av 2
I Utstyr kartotek registrerer du alle typer utstyr. Generell informasjon om utstyret. Her ser du et kort som er ferdig konfigurert. Her ser du at portene er ferdig konfigurert.

22 Plassering av utstyr i punkt
Utstyr kan plasseres i punkt (f.eks. i en site). Under denne arkfanen ser til de utstyrene som er plassert i punktet.

23 Manuell ruting på en port på et utstyr
Her ser du den linjen du skal rute (aktiv linje). Her ligger linjen ferdig rutet på port 1. Her ser du at portene er ledige fordi det ikke er rutet noen linje på de.

24 Registrering av en kabeltrasé med trekkrør, subrør og mikrorør
Hvis du har koblet Telemator mot et digitalt kartsystem (GIS) trenger du ikke fylle inn lengden på traséen. Den vil bli hentet automatisk fra kartet når traséen tegnes inn på kartet. Traséens ID. Traséen er en grøft. Trekkrør R1. Kabel ligger i grøfta men ikke i rør. Subrør SA i trekkrør R1. Mikrorør ORANSJE i subrør SA i trekkrør R1. Kabel ligger i mikrorør. Kabel ligger i et subrør.

25 Legge kabel inn i traséer og rør
Med denne knappen kan du få Telemator til å liste opp traséene som ligger mellom endene på valgt kabel. Med denne knappen legger du valgt kabel inn i traséene i listen.

26 Telemator i samarbeid med digitale kartsystem (GIS) 1 av 2
Punkt og traséer som registreres på kartet opprettes automatisk i Telemator Koordinater på siter, kummer, skap og kundetermineringer overføres til Telemator Lengder på traséer hentes automatisk fra kartet Punkt og traséer som registreres i Telemator opprettes enkelt i kartet Enkel navigering fra Telemator til kartet og motsatt

27 Telemator i samarbeid med digitale kartsystem (GIS) 2 av 2
Ved å trykke på knappen Vis i GIS i Linje kartotek i Telemator får man opp dette bildet i kartsystemet. De oransje traseene viser hvilke traseer linjen er rutet gjennom.

28 Legg inn fargekoder www.mxdata.no
Ved å legge inn denne fargekoden i Kabel kartotek på de kablene som skal ha den, vil hver fiber i kablene automatisk få fargekoden som beskrevet i listen lenger ned. Her beskrives hver fiber med rørnummer, rørfarge og fiberfarge.

29 Importer utstyr fra en mal
Velg at du skal importere et komplett utstyr, hylla eller et og et kort. Oppgi hvilken site eller kundeterminering utstyret skal plasseres. Oppgi hvilket utstyr du skal bruke. Oppgi hva utstyret skal hete i hoveddatabasen.

30 Du har nå sett de viktigste funksjonene for å registrere et bredbåndsnett.
Hvis du vil lære skritt for skritt hvilke knapper du skal trykke kan du prøve Selvstudium for registrering av et bredbåndsnett eller bestille et kurs. Trenger du mer hjelp så ring eller skriv til e-post: Dette er GRATIS!


Laste ned ppt "Telemator ® Programvare for prosjektering, dokumentasjon og drift av:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google