Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Attraktive lokalsamfunn, samspill og inspirasjon til innsats framover. Robuste og attraktive lokalsamfunn, 1 av 6 hovedområder i Fylkesplan for Troms Fylkeskommune,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Attraktive lokalsamfunn, samspill og inspirasjon til innsats framover. Robuste og attraktive lokalsamfunn, 1 av 6 hovedområder i Fylkesplan for Troms Fylkeskommune,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Attraktive lokalsamfunn, samspill og inspirasjon til innsats framover. Robuste og attraktive lokalsamfunn, 1 av 6 hovedområder i Fylkesplan for Troms Fylkeskommune, des 2009.

2 Attraktive lokalsamfunn, noen viktige ”kjennetegn”  Klima for ildsjeler og initiativtagere i lokalsamfunnet  Bevisthet rundt lokalsamfunnets særpreg, kvaliteter og styrker  Mangfold, ikke ensretting i tiltak og satsinger i de respektive lokalsamfunn  Forankring og involvering, ikke bare de få i lokalsamfunnet, elementer for de fleste

3 Attraktive lokalsamfunn, noen ”dynamiske utviklingsmål”  Fokus på videreutvikling av formelle og uformelle samhandlingsmåter mellom mange i den enkelte kommune: kommunens ulike – næringsliv – kultur/idrett/frivillige  Fokus på mer kunnskap – bedre kompetanse – større kapasitet i lokalsamfunnene og hos partnere  Fokus på kultur for målrettet arbeid med utvikling av det attraktive lokalsamfunn

4 Attraktive lokalsamfunn, mitt samspillseksempel  Troms Fylkeskommune – Kommunene i Troms 2003; Beslutning Bredbåndsfylket Troms, fiberstamnett Troms - Studiesenteret.no, derav 6 kommuner i Troms - Digitale Senter, Så å si alle kommunene i Troms - Stedsuavhengige arbeidsplasser, Dyrøy Ulike satsinger innen ulike områder må sees i sammenheng, samspill vil være både komplekst og enkelt, inkludere mange men også få.

5 Attraktive lokalsamfunn, til slutt  Det handle om folkan, om å finne dæm, gje dæm trua på lokalsamfunnet, levere det man sæll. Men ikkje minst folkan med de villaste idean, framelske dem og bidra tell at lokalsamfunnet får eierforhold tell dæm.


Laste ned ppt "Attraktive lokalsamfunn, samspill og inspirasjon til innsats framover. Robuste og attraktive lokalsamfunn, 1 av 6 hovedområder i Fylkesplan for Troms Fylkeskommune,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google