Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

En musikalsk fortelling om faren for å bli UTBRENT et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "En musikalsk fortelling om faren for å bli UTBRENT et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet."— Utskrift av presentasjonen:

1 en musikalsk fortelling om faren for å bli UTBRENT et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet fjeldheim B l å t o n e n j e g e r – d e r f o r e r j e g v e r d i f u l l S iri C hristensen, M usiker / P rodusent S iri Christensen arbeider til daglig som dirigent og produsent. Hun er musikkutdannet og har lang og variert musikalsk bakgrunn. I flere år har hun jobbet som folkehøgskolelærer med musikk, sang og teater som hovedfelt. Hun har arbeidet som dirigent i 20 år og er blant annet kjent fra koret ”Mosaic”. S iri Christensen bruker sine følelser rått og hemningsløst i sin framføring av sang og musikk. Slik bare en sann, ærlig og naken kunstner gjør, bruker hun sin egen erfaring med sorg til å nå fram til andre mennesker. I mai 2001gav Siri Christensen ut CD-en ”Secret Room” med bl.a. Knut Reiersrud og Iver Kleive. H arriet H. F jeldheim, S ykepleier / S kribent H arriet H. Fjeldheim har en svært allsidig bakgrunn fra menneskerelaterte yrker. Som sykepleier har hun erfaring fra nødhjelpsteam, mottagelse, legevakt, HVPU og eldreomsorg. H arriet H. Fjeldheim har musikalsk erfaring fra kor og band og arbeider som tekstskribent og låtskriver. Hun er under utdanning innenfor folkemusikk og er involvert i flere musikalske prosjekter. Hennes naturlige fortellerevne skaper en spesiell nærhet til lytteren, idet hun deler av sine erfaringer fra sorgens landskap. R eferanser AOF Norge, Torgrim Kokaas, Kompetanserådgiver HMS • Partner Concern, Kjell Woll • LO, Ståle Dokken, Prosjektavdelingssjef • Janssen-Cilag, Janne Christoffersen, Prod.sjef • Modum Bad, John Kristian G. Rolfsnes, Sykehusprest • F or informasjon og booking: Blåtonen DA, Myntgt 5, 3616 Kongsberg mob 916 49 751 / 992 67 267 / 909 64 025 www.blaatonen.no firmapost@blaatonen.no booking@blaatonen.no Blåtonen © 2005 E llen H alvorsen, S ykepleier / M usikkterapeut E llen Halvorsen har arbeidet som sykepleier ved Det Norske Radiumhospital fra 1985. Hun er utdannet musikkterapeut ved Norges Musikkhøgskole og arbeider også ved Hospice Lovisenberg. Hennes erfaring og kunnskap om sorgarbeid er omfattende og unik. Hun har skrevet tekst og musikk til de vanskeligste følelsene et menneske kan oppleve og sannheten i budskapet og inderligheten i framføringen griper tilhøreren. V åren 2004 gav Blåtonen ut Ellens cd ”Når livet skjelver”. Sangene er laget på basis av hennes møter med pasienter, pårørende og personale i kreftomsorgen.

2 B l å t o n e n er en kunstnerisk virksomhet hvor vi er tre voksne kvinner som bruker vår utdannelse og erfaring til å skape og fremføre musikalske temafortellinger. Hvorfor bruker vi musikk? Musikken kan formidle nærhet og engasjement, humor og sårbarhet. Den forsterker budskapet vi formidler og gir tilhøreren en mulighet til å hvile i tonene. Vår erfaring viser at sangen og musikken går mer direkte inn i følelsen enn ordene alene. Hva handler fortellingen om ? Vårt mål er å tydeliggjøre at ”I det øyeblikket jeg klarer å dele av mine tanker, i det øyeblikket jeg tør å trå over den terskelen det er å dele min egen smerte med et annet menneske – da har jeg opplevd at den andre får mot til å gjøre det samme – og når det skjer – da har i alle fall vi to begynt å ta vare på hverandre”. Vi håper at du ved å lytte til vår fortelling får en mulighet til å reflektere over og gjenkjenne dine egne følelser og setter dem i fokus. Vi ønsker å nå fram til deg – enkeltmennesket – og møte deg fri fra ditt ansvar ovenfor andre enn deg selv. å skape refleksjon og gi aksept for de vanskelige følelsene. Vi tror at du vil oppleve ærlige og sterke følelser, for i vår fortelling er det både latter og gråt. Hvem ønsker vi å nå med denne fortellingen? Vi ønsker med vår fortelling å skape rom for å gjenkjenne følelsene som oppstår i oss under prosessen mot å bli utbrent. I ord og toner forteller vi om våre egne opplevelser og erfaringer. Vi snakker om den langsomt, snikende og ofte umerkelige utmattelsen, om konsekvensene, grensesetting, kynisme, selvfølelse, samvittighet og kommunikasjon. Det handler om hvordan vi kan se tegn på utbrenthet hos oss selv og andre, om å tørre å bry seg, om å ta ansvar og nye valg. Det å bli utbrent kan ramme alle, uavhengig av yrke, kjønn eller arbeidsplass. Det å gjenkjenne tegn på overbelastning over tid og bli klar over tegn på utbrenthet, er en forutsetning for å kunne ta nye valg. Når utbrenthetsprosessen har kommet så langt at den fører til sykdom, kreves det vanligvis en langvarig og vond rekonvalesens for å komme tilbake til livet og arbeidet. Vår fortelling er forebyggende idet lytteren kan oppleve å se faresignalene i tide. Den er også lindrende idet den handler om våre felles menneskelige erfaringer. Det kan være smertefullt å være ærlig, men i ærligheten ligger også mulighet for vekst. ”Gjennom musikken lytter vi og behøver ikke å forklare eller forsvare oss. I musikken kan vi være tilstede uten krav”.


Laste ned ppt "En musikalsk fortelling om faren for å bli UTBRENT et uvanlig foredrag og en annerledes forestilling av og med siri christensen, ellen halvorsen og harriet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google