Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Analysere og tolke eventyr

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Analysere og tolke eventyr"— Utskrift av presentasjonen:

1 Analysere og tolke eventyr
Vi skiller mellom folkeeventyr og kunsteventyr. Folkeeventyr: - Muntlig språk. Eventyrene var opprinnelig muntlige fortellinger Ingen bestemt tid eller sted Få personer med i handlingen Dyr, fugler og planter kan ha menneskelige egenskaper Magiske tall Hovedpersonen har et prosjekt han/hun skal gjennomføre Handlingen har konflikter. Kamp mellom det gode og det onde

2 Kunsteventyr Kunsteventyr er eventyr som er skrevet av en navngitt forfatter. Disse eventyrene er ofte inspirert av folkeeventyr, men de bærer preg av at de ikke har en forhistorie i muntlig form. Følger oftest samme form som eventyret H.C Andersen er en kjent forfatter av kunsteventyr. Eventyr av H.C Andersen du kanskje kjenner til: Den stygge andungen, Keiserens nye klær, Piken med svovelstikkene, Prinsessen på erten, Fyrtøyet.

3 Piken med svovelstikkene
Hva handler fortellingen om? Hvem er hovedpersonen? Hvor foregår handlingen? Hvordan er teksten skrevet? Virkemidler Hvorfor er den skrevet? Forklar spenningskurve og vendepunkt Tolkning – hvordan tolker du denne teksten? Hva er meningen bak fortellingen/hva vil den si noe om?


Laste ned ppt "Analysere og tolke eventyr"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google