Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Foreldremøte for 1. trinn

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Foreldremøte for 1. trinn"— Utskrift av presentasjonen:

1 Foreldremøte for 1. trinn
5. September

2 Sakliste: Praktisk informasjon om litt og mye Litt om fag
Valg av foreldrerepresentanter. Eventuelt

3 Presentasjon Vi som jobber på trinnet Anne Benthe Vibeke
Marie (vikar Tommas) Malin (lærling) Henrik (5 timer pr/uke)

4 Praktisk informasjon Kle deg etter været! Støvler, regntøy! Ute hver dag Alltid byttetøy, noen trenger flere sett. Øv på å knyte sko (eller ha sko med borrelås) Innesko Gym – Ikke gymtøy, men gjerne t-skjorte under. Gymsko med borrelås. Toalettrutiner Matboks og drikke – ikke sammen med bøkene Leseboka kan ligge hjemme til nærmere info kommer om det Litt om timeplanen: Fleksibilitet og lek innimellom Praksis-studenter i 3 uker før jul og 3 uker etter jul Lus – lage faste sjekkerutiner (helst annenhver uke)! Helsesøster – vi vet ikke når elevene skal dit – gi beskjed. Blyantgrep Tenk dere om når dere kjører barna til skolen. Parker gjerne langs gjerdet. Etter hvert kan barna gå fra ballbingen. Husk: Små gryter har også ører Snakk positivt om skolen og barna i klassen!

5 Ukeplan og lekser Forventninger til hjemmet
Hjemmesiden til Lone skule - vise Meldemappe alltid i sekken – meldebok alltid åpen ved melding! Send gjerne sms 

6 PALS-skole (Positiv adferd gjennom læring og samhandling)
Regler i garderobe - jobbes med nå. Utvides etter hvert. FASTE PALSTIMER Vennegrupper/hemmelig venn Ta opp ting etter hvert som det dukker opp. NB! Alle vet hva som er rett å gjøre, men kan være vanskelig å gjennomføre i praksis!

7 Læringsmål i lesing. Jeg skal etter 2. trinn:
kunne leke og eksperimentere med rim, rytme, språklyder, ord og meningsbærende element. Vise forståelse for sammenhengen mellom språklyd/bokstav og mellom talespråk/skriftspråk. Lese store og små trykte bokstaver. Trekke bokstavlyder sammen til ord. Lese enkel tekst med sammenheng og forståelse. Samtale om hvordan ord og bilder virker sammen i bildebøker. Finne skjønnlitteratur og faktabøker på biblioteket til egen lesing.

8 Lesetips til hjemmet: Øv på bokstavlyd, ikke bokstavnavn.
Vis at lekse er viktig – gjør det til noe positivt. Snakk om innholdet i teksten. Snakk om verden. Still spørsmål som inviterer til språkbruk. Les høyt sammen med barnet, bruk gjerne lesefinger. Les mange bøker sammen, og snakk om dem. Les selv! Salto øverom:

9 Matematikk i hverdagen.
Snakk med barnet! Det fins mye matematikk i hverdagen! (Tell fra en til...., tell i mønster: 10, 20, les av gradestokken, veiskilt...) La barnet bli med på butikken og lese priser, kjøpe lørdagsgodt selv etc. BEGYNN TIDLIG MED Å JOBBE MED KLOKKEN! Når barnet spør om hjelp til leksen- ikke gi svaret, selv om det tar litt tid å forklare...Ta kontakt med oss når du ser at barnet strever med å gjøre leksene! Gi barnet ros! Bekreft det du ser barnet klarer. Multi øvesider:

10 Engelsk: En time uken + små drypp innimellom bl.a. i læringsringen om morgenen. Lekse i engelsk – enkle ukemål. Øv en eller to ganger hver dag – tar maks 1 minutt  Explore øverom:

11 Minner om: Foreldre som motivasjonsfaktor
Når du viser at det er viktig for deg at barnet ditt lærer nye ting, vil det også bli viktig for barnet. Lær deg å legge merke til det som er bra og gi ros for det. Ved å legge til rette for lekser i hverdagen, viser du at skole og læring er noe som er så viktig at det alltid må få plass. Forvent at barna skal mestre mer og mer oppgaver selvstendig. Ikke la dem slippe unna plikter og ansvar.

12 Diverse Opprop- presentasjon
Lapper sendes rundt – Kryss av når det passer med utviklingssamtaler. Juleavslutning onsdag 6. desember for 1A. 1B blir mulig endret til tirsdag 5.desember Bursdagsbesøk – ble bestemt maxsum 100 kr i gave i 1A. Dette snakket vi ikke om i 1B, men det kan vi godt forholde oss til i 1B også. Klassekontakter 2 stk + 1 til FAU 1A: Foreldre til Maiken og foreldre til Amanda V er klassekontakter og foreldre til Celine er FAU-representant. 1B: Mødrene til Synne og Tiril er klassekontakter. Far til Synne er FAU-representant. Eventuelt


Laste ned ppt "Foreldremøte for 1. trinn"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google