Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ASTROLOGI.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ASTROLOGI."— Utskrift av presentasjonen:

1 ASTROLOGI

2 Vet du hvilket stjernetegn du er født i?

3 Hva er astrologi? Astros: stjerne Logos: ord, tale Stjernene taler Er et system der posisjonene til himmellegemene på et bestemt tidspunkt kan brukes til å forstå, tolke og organiserer informasjon om personlighet, egenskap og hendelser. Noen får satt sitt horoskop, og tror det styrer livet deres

4 Astronomi: Astro: stjerne Nomi: lov Loven om stjernene Vitenskap

5 Historie Den første astrologien vi kjenner til stammer fra Mesopotamia ca. 600 fvt. Både grekerne og romerne i oldtiden (ca. 500 fvt.)brukte astrologiske beregninger. Keiser Augustus (63 f. Kr. – 14 e. Kr.) i Romerriket bekjente seg til astrologi, og lot sitt astrologiske tegn, Steinbukken, prege på mynter. Både kristne og muslimer stilte seg avvisende til astrologi. Både Nikolaus Kopernikus (1473 – 1543) og Galileo Galilei (1564 – 1642) var astrologer og astronomer. Satte opp og tolket horoskoper. Samtidig var det Galilei som formulerte tesen «bare det som kan måles er vitenskapelig verdifullt», og som med det utelukket astrologi fra det vitenskapelige selskap.

6

7 Horoskop «hora»: time «skopein»: betrakte Horoskop: å betrakte timen
Møter i dagsaviser og ukeblader Korte spådommer for hvert enkelt stjernetegn. Horoskop betegnelsen på det grafiske oppsettet av stjernehimmelen ved et bestemt tidspunkt. Et himmelkart der posisjonene til solsystemets planeter er inntegnet, sammen med markeringer av hvor de tolv tegnene i zodiaken er; og oppdelt i himmelens 12 hus.

8 ASTROLOGI læren om sammenhengen mellom livet på jorden og himmellegemenes bevegelser himmelkart ifølge med en tolkning, utgjør et horoskop Dyrekretsen: De ulike stjernetegnene i Dyrekretsen er i rekkefølge: Væren, Tyren, Tvillingene, Krepsen, Løven, Jomfruen, Vekten, Skorpionen, Skytten, Steinbukken, Vannmannen og Fiskene. Ascendanten: stjernebildet som stiger opp over horisonten på horoskopets himmelkart, ved utregningsøyeblikket. F.eks det øyeblikket noen er født. sies å ha betydning for personligheten, hvordan man opptrer utad og ha innvirkning på hvordan man forholder seg til utfordringer man møter.

9 En astrolog som arbeider for en dagsavis eller et ukeblad, regner ut et horoskop for et gitt tidspunkt innenfor hvert enkelt tegn, og lar dette gjelde alle mennesker født under det spesifikke stjernetegnet. Med andre ord et meget generelt horoskop. En astrolog som utarbeider et personlig horoskop gjør dette ut fra et spesifikt tidspunkt og en spesifikk posisjon, men for øvrig ut fra de samme prinsipper som for et generelt horoskop. Et fødselshoroskop er et bilde av himmelen, ascendanten, tatt fra jorden akkurat på det tidspunkt du ble født.

10 Folkeopplysningene 19:32 Hair Hair 1:35

11 Kanalisering Kontakt med andre verdener, virkelighetsnivåer og vesener. Åndeverden Engler Guder Avdøde mennesker Utenomjordiske vesener i Ufoer


Laste ned ppt "ASTROLOGI."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google