Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ny Risenga skole - plassering

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ny Risenga skole - plassering"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ny Risenga skole - plassering
Komité for oppvekst v/Marit Eikemo Rådgiver – sivilingeniør bygg Asker kommune Eiendom

2 Risenga skole – historikk - status
Byggeår: (50 år) bygget som en 4 parallell skole bæresystem med søyler av betong (2 meter avstand) i både innervegger og yttervegger Toalett i kjeller Ikke grupperom og ikke tilfredsstillende lærerarbeidsplasser 2017: 15 klasser (tilsvarer 5 parallell skole, tatt i bruk paviljonger og miljørom) 2015 / Handlingsprogram : Vedtak om å rive bygget og føre opp ny skole Årsskiftet 2018/2019: Rive/starte bygging 2020: Ny skole kan tas i bruk Risenga ungdomsskole Illustrasjon – ny Risenga skole - Norconsult

3 Mulighetsstudier – politiske vedtak
Juni 2012 Mulighetsstudie for Risenga, Landøya og Solvang skoler. (Norcunsult) Oppgave: Kartlegge om skoletomta på Risenga er stor nok til en utvidelse fra 4 parallell til 6 parallell skole. Februar 2015 Formannskapet fattet følgende vedtak (sak 105/15): Ny Risenga skole med 6 paralleller etableres på eksisterende skoletomt Rådmannen bes vurdere om den nye skolen kan plasseres slik at eksisterende bygg ikke berøres i byggeperioden

4 Bakgrunn – mulighetsstudier – politiske vedtak – forts.
September 2015 Vurdering av naturområder rundt Risenga skole (BioFokus ) Desember 2016 Tillegg til Mulighetsstudie for Risenga (Norcunsult ) Utredning tomtealternativer, en vurdering av om skolebygget kan bli stående i byggeperioden. møte i Komité for oppvekst Rådmannens innstilling til utvalg for økonomi, eiendom og eierstyring og i formannskapet tas til orientering Innstilling: Ny Risenga skole bygges på eksisterende skoletomt, med den konsekvens at skolen rives for å gjøre plass til ny skole.

5 Mulighetsstudie – fra 4 til 6 parallell

6 Dagens skole rives Ny skole som henvender seg mot idrettsparken Vinduer mot nord og vest, godt dagslys Gode utearealer i sola Bruke skogen som ressurs

7 Viser en mulig utbygging
Forslag til opparbeidelse av uteområder

8 Forslag fra Norconsult:
Skole i 3 etasjer + sokkel Skolen legges høyere i terrenget enn dagens skole Ny hovedinngang: c + 112,5 Dagens 3 etasje: c + 113,0

9 Illustrasjon - Norconsult

10 Tilleggsstudie: Kan skolen bli stående i byggeperioden?
Rapport Norconsult

11 3 tomter – regulert til offentlig formål
Tomt 1 og tomt 2: For liten til å romme både skole og utearealer, utearealer må evt. legges til nærliggende tomter. Tomt 3: Stor nok til å romme både skole og tilhørende utearealer, under forutsetning av at skolen rives for å gjøre plass til ny skole.

12 Tomt 3- dagens skoletomt
Utdrag fra grunnkart Asker kommune Utdrag fra reguleringsplan -2003 Illustrasjon – tomt 3 - Norconsult Ikke mulig å plassere ny skole på samme tomt hvis eksisterende skole skal bli stående i byggeperioden.

13 Tomt 1 – alt. 1 Skole ved siden av Risenga svømmehall
Får plass til skolen på tomta, men ikke utearealene. Utearealer på eksisterende skoletomt. Ikke optimal plassering av skolen. (Tett på svømmehall) Skygge langs nordfasaden trekker ned. Legger beslag på to tomter.

14 Tomt 1 – alt. 2 Skole ved siden av Risenga svømmehall
Får plass til skolen på tomta, men ikke utearealene. Utearealer på eksisterende parkeringsplass. Legger beslag på parkeringsplass foran svømmehall Stor avstand mellom skole og skolegård.

15 Tomt 2 – alt. 2 Skole ved siden av Leikvollhallen
Får plass til skolen på tomta, men ikke utearealene. Utearealer på eksisterende parkeringsplass. Uheldig med biltrafikk «gjennom» skolen. Ny parkeringsplass ikke i tråd med disposisjonsplan.

16 Tomt 2 – alt. 1 For stor avstand mellom skole og skolegård.

17 Tomt 3 – alt. 1 Skolen får utearealer i nær tilknytning til bygget. Skolen ligger fint i terrenget inntil skogen i vest og nord. Utearealene som ligger i en sørvestvendt skråning vil kunne tilrettelegges på en god måte. Eksisterende skole må rives for å gjøre plass til ny skole.

18 Kan skolen bygges nord eller vest for eks. skole?
BioFokus: Befaring med tilhørende notat Skole plasseres nord eller vest for eksisterende skole Skogen må evt. bygges ned. Arealene er regulert til friområde. Krever omregulering fra friområde til offentlig bebyggelse, med stor risiko for forsinket ferdigstillelse. BioFokus anbefaler å bevare skogen. Rådmannen anbefaler å bevare skogen, og heller benytte denne som en ressurs i skolens undervisning.

19 Rådmannens vurdering vedr. plassering
Rådmannen anbefaler at eksisterende tomt benyttes, og at gammel skole rives før ny skole bygges. Dette gir en midlertidig ulempe for elevene, som i byggeperioden må få sin undervisning andre steder, men vurderes som den beste løsningen på lang sikt. Den eksisterende tomten er eneste løsning som både gir tilfredsstillende utearealer for skolen, og ikke legger beslag på andre arealer til dette formålet. Med tanke på andre kommende utbygginger i området, som ny ishall og utvidelse av Bleiker videregående skole, samt anbefalingen fra de ansatte på skolen, vurderes eksisterende tomt som den beste løsningen. Alternative undervisningssteder i byggeperioden:

20 Alternative undervisningssteder i byggeperioden
Avlastningsskolen Johan Drengsruds vei Nye Landøya skole Eksakt fordeling av elever vil gjøres senere og i tett samarbeid med skolen. Byggeperiode: Sannsynlig oppstart : Årskiftet 2018/2019 Sannsynlig ferdigstillelse : Høstferien 2020

21 Ny Risenga skole - Fremdrift
Kommende aktiviteter 1. halvår 2017: Utarbeide standard Kravspesifikasjon for skoleanlegg Utarbeide standard Teknisk og FDV- begrunnede krav Program for et kulturaktivitetssenter (ekstra arealer - tilvalg) Ny politisk sak: Rom og funksjonsprogram for skole og kultur inkl. kostnadsoverslag Årskiftet 2018/2019 Riving av skole Start bygging (totalentreprise med forhandling) År 2020 Ny skole tas i bruk i 2020 (sannsynlig ferdigstillelse til høstferien)


Laste ned ppt "Ny Risenga skole - plassering"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google