Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Gjenkjenne retoriske appellformer og måter å argumentere på”

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Gjenkjenne retoriske appellformer og måter å argumentere på”"— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Gjenkjenne retoriske appellformer og måter å argumentere på”
Retorikk ”Gjenkjenne retoriske appellformer og måter å argumentere på”

2 Hvorfor skal vi lære retorikk?
Retorikk har med språkbruk å gjøre. Retorikk har med overtalelse/overbevisning å gjøre. Mange bruksområder: politikk, juss, debatt i avisa/på nett, møte på jobben, diskusjon hjemme osv. Kan dere komme på noen eksempler fra deres hverdag?

3 Hva er retorikk? ”Læren om hvordan vi bruker språket til å overbevise og påvirke andre”. Hvordan overbevise? Men det er en forskjell på å overbevise og overtale noen! De tre appellformene: Etos - troverdighet Logos – fornuftig argumentasjon Patos – følelser Alle vennene dine får dra på konsert, og du har kjempe lyst til å overtale foreldrene dine om å si ja. Hva gjør du?

4 Eksempel på bruk av etos, logos og patos
•    Du må framstå med troverdighet: «Det gikk fint sist jeg reiste alene, og dere vet at dere kan stole på meg.» •    Videre må det være fornuft i det du sier: «Jeg betaler reisen og billetten selv.» •    Til slutt kan du spille direkte på følelser: «Tenk på da dere selv var unge. Det er ikke morsomt å være den eneste som ikke får lov til å reise.»

5 Etos

6 Patos

7 Logos?

8 Skriveoppgave Klikk deg inn på linken . Undersøk annonsen til Lerum, og pek på eksempler på hvor og hvordan de har brukt virkemidlene etos, patos og logos. Begrunn svaret ditt. Videre, syns du argumentasjonen i annonsen bidrar til et virkningsfullt reklamebudskap.


Laste ned ppt "”Gjenkjenne retoriske appellformer og måter å argumentere på”"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google