Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Demografisk overgang:. - begrep som beskriver et mønster for befolkningsutvikling som er observert i de fleste land, og som gjenspeiler store samfunnsmessige.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Demografisk overgang:. - begrep som beskriver et mønster for befolkningsutvikling som er observert i de fleste land, og som gjenspeiler store samfunnsmessige."— Utskrift av presentasjonen:

1 Demografisk overgang:

2 - begrep som beskriver et mønster for befolkningsutvikling som er observert i de fleste land, og som gjenspeiler store samfunnsmessige endringer.

3 Den demografiske overgangsmodellen

4 Fase 1: ―Høy fødselsrate og høy dødsrate. Fase 2: – Høy fødselsrate, men dødsraten synker. Fase 3: – Både fødselsraten og dødsraten synker. Fase 4: – Lav fødselsrate og lav dødsrate Fase 5: – Fødselsraten er lavere enn dødsrater.

5 Demografisk overgang i Norge Fram til 1800:

6 Demografisk overgang i Norge I løpet av 1800-tallet:

7 Demografisk overgang i Norge Etter 1900:

8 Demografisk overgang i Norge I 2011:

9

10 Demografi Befolkningslære

11 Den demografiske overgangen

12

13

14 Norge

15 Fase 1 Mange døde, mange fødte. Ingen land i verden der i dag.

16 Fase 2 Dødeligheten avtar på grunn av bedre sosiale og økonomiske forhold. Barnedødeligheten reduseres. Forsatt høye fødselstall. Befolkningseksplosjon Land i Afrika sør for Sahara. Norge på 1800- tallet.

17 Fase 3 Dødsraten fortsetter å synke, fødselsraten begynner å synke. Befolkningspolitikk. Fortsatt stor befolkningsøkning India, Brasil, Mexico

18 Fase 4 Befolkningsveksten stagnerer. Lave fødsels- og dødstall. Får færre barn, og senere. Moderniseringsprosesser. Lav tilvekst. Norge.

19 I-land og u-land I-land befinner seg typisk i fase 4. Hvorfor? U-land befinner seg typisk i sone 2 eller 3. Hvorfor? Kan dagens u-land gjennomgå den demografiske overgangen som modellen beskriver?


Laste ned ppt "Demografisk overgang:. - begrep som beskriver et mønster for befolkningsutvikling som er observert i de fleste land, og som gjenspeiler store samfunnsmessige."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google