Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SUBSTANTIV Mål: Kunne forklare hva et substantiv er.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SUBSTANTIV Mål: Kunne forklare hva et substantiv er."— Utskrift av presentasjonen:

1 SUBSTANTIV Mål: Kunne forklare hva et substantiv er.

2 HVA ER ET SUBSTANTIV? Substantiv kalles navnord fordi det er ord som setter navn på ting. Vi deler substantivene inn i to grupper: fellesnavn egennavn

3 FELLESNAVN Fellesnavn er navn på mange av samme slag. For eksempel er mage navn på alle mager, kropp er navn på alle kropper, insekt er navn på alle insekt, osv. Fellesnavn er ord du kan sette artiklene en, ei eller et foran. Eksempler: en gutt ei jente et ark

4 Hvilket ord er ikke et fellesnavn? hest ri føll stall HUSK at fellesnavn er ord du kan sette artiklene en, ei eller et foran.

5 Hvilket ord er ikke et fellesnavn? søt nisse ønske pynt HUSK at fellesnavn er ord du kan sette artiklene en, ei eller et foran.

6 EGENNAVN Egennavn er virkelige navn. Egennavn skriver vi med stor forbokstav. Eksempel: Anne Knut Oslo Australia

7 Hvilket ord er ikke et egennavn? Gullhår Stortinget Norge januar HUSK at egennavn er navn på virkelige personer, sted, osv. Egennavn skriver vi med stor forbokstav.

8 Hvilket ord er ikke et egennavn? Askeladd onsdag Europa Vestli HUSK at egennavn er navn på virkelige personer, sted, osv. Egennavn skriver vi med stor forbokstav.

9


Laste ned ppt "SUBSTANTIV Mål: Kunne forklare hva et substantiv er."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google