Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

IKT – prosjekt i barnehagen Mål: Dokumentasjon av hverdagen vår.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "IKT – prosjekt i barnehagen Mål: Dokumentasjon av hverdagen vår."— Utskrift av presentasjonen:

1 IKT – prosjekt i barnehagen Mål: Dokumentasjon av hverdagen vår.

2 Vårt prosjekt skal hete: Tilgjengelighet

3 Hvem, hva og hvordan?  Alle ansatte og barn i barnehagen- pådrivere av prosjektet er Salwa, Therese og Ida  Innføre digital praksis i barnehagen for å styrke vårt pedagogiske arbeide, samt å ruste barna til samfunnets utfordringer på det digitale felt.  Dokumentasjon ved bruk av foto, filmer, egenlagde bøker, digitale tegninger, egenlagde lydbøker etc. Eller hva vil vi?

4 Digital praksis i barnehagen kan være: barnas egne bildefortellinger, foto fra tur satt inn i en bok om nærmiljø. Animasjonsfilm med barnas egne fortellinger og figurer i plastelina. Digital skattejakt, Geocaching. Redigering av fotografier/portretter. Barna kan lage digitale bøker med egne tegninger, de kan lage lydbøker og fegne filmer.

5 Men hva med det etiske??  Vi har ingen garantier for hva barnet synes om bildebruken når de er eldre, det må barnehagen ta høyde for når de distribuerer bilder.  Dermed strekker ikke samtykke og personvernloven til for distribusjon av bilder fra barnehagens virksomhet.

6 REFLEKTER Er det uproblematisk å distribuere digitale bilder av glade barn i barnehagen? · Har vi kontroll på hvor de videresendes eller hvordan de brukes? · Føler vi at det er en viktig del av foreldresamarbeidet? I så fall er vi da bevisste nok i hvordan vi tar bildene og bruker dem? · Presenterer vi bilder vi ikke har tenkt gjennom hvorfor vi tok i bruk? · Hvordan kan bildene oppleves av andre? Kan enkelte gruppebilder oppleves kaotiske? · Har vi med gråtende barn midt i mylderet? Har vi med barn som ikke ser ut til å trives? Hvordan kan det oppleves for foreldrene? · Tar vi bilder når vi egentlig burde vært midt oppi barnegruppa og gjort noe annet? · Sletter barnehagen bilder når barna slutter i barnehagen? · Hvem har tilgang til bildene? · Finnes det felles servere hvor informasjon fra barnehagen oppbevares? Og i så fall blir det tatt backup av dette og hvor legger den informasjonen seg?

7 Hvorfor dokumentere?

8 Dokumentasjon viser vår kvalitet

9 Dokumentasjon – hvordan?

10 Fremdriftsplan  For å implementere bruken av ipad i barnehagen som en del av vårt arbeide, er det viktig at vi ikke tenker at dette er et midlertidig prosjekt- men en innføring i hvordan vi kan bruke ipaden som et viktig verktøy i vår hverdag.

11 Fremdriftsplan  Vi må sammen legge en plan for hvordan vi skal klare å innføre dette hos oss.  Men for å nå vår første milepæl har Ida, Therese og Salwa laget en fremdriftsplan som skal føre oss mot slutten av prosjektet, men begynnelsen av bruken av Ipaden.

12 November  Vi blir kjent med ipaden- alle voksne har ansvar for å prøve å ta bilder, filme, sette sammen bilder, utforske spill og bruke tegneprogrammet, gjerne sammen med barna!!!

13 Desember  Alle avdelingene skal sammen med barna lage digitale julekort her står dere fritt på hver avdeling til å velge om dere vil ha et felles(etiske?) eller av hvert enkelt barn. Med nisselue-uten nisselue, alvorlige bilder? Bilder av aktiviteter? Tenk kreativt!  Denne boken skal være en del av utstillingen, og vil bli blogget om av Therese og Salwa.

14 Januar og februar  Temaet er KOMPETENT OG SNØ  Dere velger selv hvordan dere vil angripe det  Tips- fotoutstilling om hva som skjer med en snømann- fra begynnelse til slutt-  Tips- de minste kan lage en film om hvordan de jobber med at barna skal kle på seg masse ute-tøy..  Salwa og Therese blogger

15 Mars  Utstilling  For foreldre, ansatte- hvem vil vi invitere?

16  Digital praksis i barnehagen – Utstilling, som avslutning av prosjektperioden Digital dokumentasjon gjort analog gjennom veggaviser m.m. som utstilling i barnehagen. Utstillingen skal speile arbeidet med digitale verktøy innenfor Rammeplanens fagområder: Kommunikasjons, språk og tekst Antall, rom og form Kunst, kultur og kreativitet Eks: heng opp bilder/fotocollager fra situasjoner hvor barna deltar i å lage digitale fortellinger, film, animasjon, fotoredigering m.m. (se veileder i ressursmeny). Ha visning av det barna har laget, filmvisning, digitale fortellinger og andre produkter. Bildevisning på lerret fra iPad/PC

17 EVT:


Laste ned ppt "IKT – prosjekt i barnehagen Mål: Dokumentasjon av hverdagen vår."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google