Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skill DNA Hvis du ønsker å gå fort, gå alene, men ønsker du å gå langt, gå sammen med noen!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skill DNA Hvis du ønsker å gå fort, gå alene, men ønsker du å gå langt, gå sammen med noen!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skill DNA Hvis du ønsker å gå fort, gå alene, men ønsker du å gå langt, gå sammen med noen!

2 Agenda Fredag 16.00 – 16.30 Plenum: Hva er Verdier?
Elham går gjennom hva verdier er Alle får A4 ark & penn – skrive ned hva er dine personlige verdier Video ? 16.30 – Status Skill verdier Idag! (Se grupper) Gruppe arbeid 7 grupper (en leder i hver gruppe som er ordstyrer) Oppsummere og presentere for de andre i plenum – (velge en som presenterer, som ikke er leder) 30 min på brainstorming 15 min på dele inn i Grønne og Røde verdier 17.00 – Oppsummering 1 (4 x 7 ) (Elham) 17.30 – Pause 17.45 – Hva er ideel arbeidsplass/Skill miljø for oss Grønne verdier og Nye Grønne verdier 18.15 – Oppsummering 2 (Elham) Lørdag: Hva skal til for å komme dit vi ønsker (Avdelingsledere) Dette kommer til å ta lengre tid – vi har frem til kl 19.00

3 DNA Verdier Kultur Egenskaper

4 Hva er Verdier? Hva er verdier?
Verdier er menneskers styringsverktøy og kan defineres som noe som er viktig for oss, noe vi setter pris på og som vi gjerne vil gi utviklingsmuligheter. Våres samlede verdier er selve ”grunnmuren” i vår identitet, og er med på å opprettholde og styrke vår selvfølelse. Verdier står for alt som er grunnleggende verdifullt for oss, og er «Stjernene en styrer livet sitt etter » Alle mennesker lager kart av verden, men kartene vi lager er ikke alltid de samme som terrenget. Våres verdier er med på å forme vår oppfattelse av den verden vi lever i, de avgjør hvordan vi tenker og måten vi fanger opp informasjon på, hva vi motiveres av og hvordan vi evaluerer situasjoner og mennesker

5 Hva er Verdier (Inviduellt)
Tenk på hva Verdier er for deg Nå tenk på noe som ikke er målbart – eks. Forhold? Barn? Jobb? Målbare verdier (hus,bil osv) Du gjør noe hver dag som bygger verdi Skal du definere hva verdi er eller skal andre definere det? Hvem bestemmer det? – idag skal vi bruke tiden til å komme frem til felles verdier. Vi skal idag tenke på hvordan vi skal bygge verdier Vi har alltid mye som foregår – nå har vi satt av tid til å dykke dypt inn i våre verdier og se på hvordan vi skal «leve» som Skillere og hva vi som «familie» skal stå for.

6 Verdier Hva er DINE verdier? Hva er Skill sine verdier?
Hva gjør at Skill er den vi er? OSS?

7 OSS i Skill Verdier danner grunnlaget for Kultur – som springer ut i Ritualer (dette gjør at vi er den vi er) – Oss følelsen! Verdiene våre skal ikke bare være skrevet på veggen eller intranettet – det skal være grunnlaget for vårt kultur og våre dagligdagse ritualer Ritualer: Møtekultur Feiring av bursdager Hvordan hilser vi? Hvordan takker vi? Takker vi i det hele tatt? Flere som kommer inn og bringer med seg sin kultur og ritualer – dette er integrering – som selskap så skal vi være rause og ta til oss det som vil være med og forsterkke de grunnleggende verdiene våre gjennom praktisering av ulike ritualer og forkaste det som motsrider våre verdier.

8 Verdi Prosess Deles inn i 3 Stadier: Hvor er vi idag?
Hvor ønsker vi å være? Hvordan skal vi komme dit? (Lørdag) Målet: Bygge konsensu på tvers av avdelinger og roller Dette er det vi i hovedsak skal snakke om idag og lørdag

9 Hvor er vi idag? Ærlig Evaluere av selskapet
Hvis en utenfor Skill skulle observert Skill i en uke, hva ville vedkommende opplevd (sett,hørt,følt?) Påvirke - Du er med på å påvirke Skill sin DNA Dette vil være grunnlaget for hva er Positivt og Negativt hos oss – hva skal vi utvikle og ha fokus på? Vi kan ikke starte en reise før vi vet hvor vi står og hva som skal til for å komme dit vi ønsker å være

10 Grupper: 7 stk En ordstyrer (leder) Alle snakker & bidrar
Når du nevner verdier så kom med eksempler Brainstorming

11 Grupper: Gruppe 1 2 3 4 5 6 7 Fasilitator Kai R. Stian Rune Lars Joar
Roar Elham Hege Monica K. Liselotte Ulrikke Heidi Isabella Beate Nicolai Håvard Kyrre Einar Jarle Eirik Vegard Torgrim Dag Martin Rasmus Andreas M. Marius B. Bjørn Erik Atle Brage Jan-Kristian Pål H. Thomas S. Geir Amund Ole-Erik Cato Sigvart Eirik Jølle. Are Andreas G. Jan-Vidar Erlend Edvard Magnus Marius P. Ole Henrik Trond K. Alexander Trond U. Monica L. PAK Kai S. Henning Martin Anders

12 Tools & Gjennomføring Veggen Grønne ark brukes for positive verdier –
Tusjer A4 ark – farge ark Grønn – Positivte verdier Rødt – Negativt Gult – (Grønn og Rød verdi) Hvit – Nøytralt Grønne ark brukes for positive verdier – Rødt ark brukes for negative verdier Gul ark – verken positiv eller negativ – (forenes ikke om hvor de tilhører) Under Oppsummeringen bli alle verdier samlet på veggen – Gruppene bør notere seg de verdiene som henger på veggen (notere eller ta bilde)

13 Hvor ønsker vi å være? Visjoner Fremtiden Lag ett «drømme» bilde
Hvor skal vi gå fra her?

14 Grupper - Tegn & brainstorm rundt «Drømme-Selskapet» du ønsker å være en del av. Hvorfor er det viktig for deg? Hvilke følelse vil det gi deg? Hvorfor? Er dette viktig for deg personlig? Eller tror du flere i Skill trigger på det?

15 Lørdag - Analysere gapet mellom «nå» og «visjon»
Lag lister: Hva fungerer – hva er de verdiene vi setter pris på? Hva fungerer ikke – hvilke verdier ønsker vi å strebe etter? Hva må vi nå gjøre for å oppnå vår visjon/mål?

16 Lørdag - Gruppe Analyser Bruk veggen aktivt – Hvor ligger gapet –
Hva skal til? Hvordan skal vi gjøre det i hverdagen? Har du eksempler på der dette fungerer? Og der det ikke fungerer? Hva gjøres annerledes? Korttids og Langtidsfokus?

17 Emosjonelt Engasjement
Dette er Skills Fremtid DU som Skiller er med på å påvirke kulturen, DNA og verdiene i selskapet hver dag du setter din fot inn i døra eller logger deg på lync. Intellektuelt Spirituelt: hvordan ønsker du at din arbeidsplass – Skill skal huskes som – Du som er en del av selskapet – hvordan ønsker du å se tilbake på selskapet – når du sitter på gamlehjem og forteller dine barnebarn om hva du jobbet med, hvilke mennesker du tilbrakte så mange timer sammen med – hva ønsker du å fortelle dem? Det du skal fortelle dem kan du påvirke og forme.


Laste ned ppt "Skill DNA Hvis du ønsker å gå fort, gå alene, men ønsker du å gå langt, gå sammen med noen!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google