Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg."— Utskrift av presentasjonen:

1 ”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer

2 Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg å reise til Amerika. Jeg håper dere vil ta imot dette enkle brevet.

3 Med varme følelser tenker jeg tilbake på dere landsmenn, hva dere ønsket, og hvordan dere tenkte dere at døren til herligheten stod åpen bare dere kom dere over til Amerika.

4 Dere kunne jo ikke tro noe annet, for nesten alle skrifter og brev som kom fra Amerika til Norge, fortalte om det som var bra. Nei, de tar feil, for knapt tredjedelen er sant.

5 Brevskriverne skriver bare om det gode, selv om de ikke har opplevd noe av det. Alle hadde alle store forhåpninger om at de skulle bli lykkelige, men mange ble skuffet.

6 Da de kom til Milwaukee, møtte to av deres landsmenn dem på brygga. Da først så de hva som ventet dem: en mager kropp med et gustent, gulblekt ansikt. Slik ser de fleste ut.


Laste ned ppt "”Amerikabrev” Sett inn et pronomen som passer. Kjære venner! Jeg vil ganske kort sende dere noen ord fordi jeg vet at flere landsmenn kunne tenke seg."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google