Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tallerkenmodell og karbohydrater - Uke 8 -. Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tallerkenmodell og karbohydrater - Uke 8 -. Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tallerkenmodell og karbohydrater - Uke 8 -

2 Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker

3 Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time

4 Karbohydrater 50 – 60 % av kosten 4 kcal pr gram Ikke essensielt

5 Monosakkarider Disakkarider Polysakkarider Kostfiber 25 – 35 gram pr dag 2 kcal pr gram

6 Eksempel på 30 gram kostfiber 5 skiver (200 gram) grovt brød med 100 prosent sammalt mel - 17 gram 2 poteter (cirka 150 gram) - 3 gram 1 stor gulrot (cirka100 gram) - 2,7 gram 1 porsjon brokkoli (100 gram) - 3,0 gram 1 tomat (50 gram) - 0,7 gram 1 appelsin (100 gram) - 1,9 gram 1 eple (100 gram) - 2,5 gram Til sammen 31 gram

7 Karbohydrater og blodsukker Insulin Insulinresistens Diabetes type 2

8 Ranger karbohydratene fra lavest til høyest Banan Grønne druer Spagetti Jasmin ris Potet Melkesjokolade Sukkererter Mais Havregryn Grovt rugbrød


Laste ned ppt "Tallerkenmodell og karbohydrater - Uke 8 -. Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google