Laste ned presentasjonen
Presentasjon lastes. Vennligst vent
1
Tallerkenmodell og karbohydrater
- Uke 8 -
2
Proteiner Frukt, bær og grønnsaker Stivelse
3
3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time
Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time
4
50 – 60 % av kosten 4 kcal pr gram Ikke essensielt
Karbohydrater 50 – 60 % av kosten 4 kcal pr gram Ikke essensielt
5
Monosakkarider Disakkarider Polysakkarider Kostfiber 25 – 35 gram pr dag 2 kcal pr gram
6
Eksempel på 30 gram kostfiber
5 skiver (200 gram) grovt brød med 100 prosent sammalt mel - 17 gram 2 poteter (cirka 150 gram) - 3 gram 1 stor gulrot (cirka100 gram) - 2,7 gram 1 porsjon brokkoli (100 gram) - 3,0 gram 1 tomat (50 gram) - 0,7 gram 1 appelsin (100 gram) - 1,9 gram 1 eple (100 gram) - 2,5 gram Til sammen 31 gram
7
Karbohydrater og blodsukker Insulin Insulinresistens Diabetes type 2
8
Ranger karbohydratene fra lavest til høyest
Banan Grønne druer Spagetti Jasmin ris Potet Melkesjokolade Sukkererter Mais Havregryn Grovt rugbrød
Liknende presentasjoner
© 2024 SlidePlayer.no Inc.
All rights reserved.