Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Livea Xpress - Tallerkenmodellen -. Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Livea Xpress - Tallerkenmodellen -. Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker."— Utskrift av presentasjonen:

1 Livea Xpress - Tallerkenmodellen -

2 Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker

3 Måltidsrytme 3 hovedmåltid 2 mellommåltid Hver 3-4 time

4 Livea Xpress - Styrketrening -

5 Hvorfor trene styrke? Økt muskelstyrke Bedre kroppsholdning Økt forbrenning Forebyggende for skader og en rekke livsstilsrelaterte sykdommer «Strammer opp»

6 Hvordan trene styrke? Tung belastning Få repetisjoner 2-3 ganger i uken Flerleddsøvelser Tenkt progresjon!

7 Livea Xpress - Kondisjonstrening -

8 Hva er kondisjonstrening? Aerob energifrigjøring (60-85 % av maksimal hjertefrekvens) Anaerob energifrigjøring ( % av maksimal hjertefrekvens)

9 Fordeler ved kondisjonstrening Slagvolum øker Lungene jobber mer effektivt Flere kapillærer Mer utholdende muskulatur Økt fett- og karbohydratforbrenning Kroppen fjerner melkesyre raskere

10 Livea Xpress - Karbohydrater -

11 Karbohydrater 50 – 60 % av kosten 4 kcal pr gram Ikke essensielt

12 Monosakkarider Disakkarider Polysakkarider Kostfiber 25 – 35 gram pr dag 2 kcal pr gram

13 Eksempel på 30 gram kostfiber 5 skiver (200 gram) grovt brød med 100 prosent sammalt mel - 17 gram 2 poteter (cirka 150 gram) - 3 gram 1 stor gulrot (cirka100 gram) - 2,7 gram 1 porsjon brokkoli (100 gram) - 3,0 gram 1 tomat (50 gram) - 0,7 gram 1 appelsin (100 gram) - 1,9 gram 1 eple (100 gram) - 2,5 gram Til sammen 31 gram

14 Karbohydrater og blodsukker Insulin Insulinresistens Diabetes type 2

15 Livea Xpress - Proteiner og fett -

16 Protein stammer fra ordet «PROTOS» som betyr den første / den viktigste Bygd opp av aminosyrer Essensielle aminosyrer – 8 stk Ikke essensielle aminosyrer – 12 stk

17 Proteinets oppgaver Kroppens byggemateriale Transport Antistoffer Katalysator Peptidhormoner Signalhormon

18 Proteiner er essensielle Anbefalt inntak er 1 – 1,2 gram pr/kg kroppsvekt prosent av daglig kosthold 1 gram protein er 4 kcal

19 Fett (Triglyserider) 9 kcal pr gram Anbefalt ca. 30 % av daglig kosthold Mettede fettsyrer Umettede fettsyrer Transfett Kolesterol Essensielle fettsyrer (omega-3 og omega-6)

20 Livea Xpress - Praktisk matlaging -

21 Planlegg – «Halvtimen» Middag (Husk B-måltid, «frimiddag» og minimum 2 fiskemåltid) Lunsj Frokost Mellomåltid

22 Tips for enklere gjennomføring Stek opp kjøtt Lag ferdig salat Lag porsjonsposer med for eksempel smoothie Lag større middagsporsjon, bruk restene til lunsj Ha alltid et sunt alternativ tilgjengelig Bruk mindre tallerkener Varier smaker


Laste ned ppt "Livea Xpress - Tallerkenmodellen -. Proteiner Stivelse Frukt, bær og grønnsaker."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google