Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss PIAGET-skjema og stadietenkning - vi erfarer den ytre verden gjennom handling og utforskning. Det som sitter igjen.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss PIAGET-skjema og stadietenkning - vi erfarer den ytre verden gjennom handling og utforskning. Det som sitter igjen."— Utskrift av presentasjonen:

1 oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss PIAGET-skjema og stadietenkning - vi erfarer den ytre verden gjennom handling og utforskning. Det som sitter igjen på det indre mentale planet blir et aktivt handlingsmønster. Den indre representasjon av slike handlingsmønstre, ofte knyttet sammen til lengre handlingssekvenser, kalte Piaget for skjemaer.

2 oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss

3 Piaget Piaget mener man må handle for å utvikle skjemaene. Dette skjer biologiskPiaget mener man må handle for å utvikle skjemaene. Dette skjer biologisk Læring handler om å handleLæring handler om å handle Hvert individ konstruerer sin forståelse av verden. Alle er vi små forskere.Hvert individ konstruerer sin forståelse av verden. Alle er vi små forskere. Individuell utviklingIndividuell utvikling

4 oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss Vygotsky Påpeker den sosiale konstruksjonen, noe som vil si at individet utvikles i sosiale grupper.Påpeker den sosiale konstruksjonen, noe som vil si at individet utvikles i sosiale grupper. Vygotsky mener at utviklingen først starter i samspill med andre, deretter blir det en del av barnetVygotsky mener at utviklingen først starter i samspill med andre, deretter blir det en del av barnet Skille fra Piaget som ble kritisert for å overse mye av det sosiale rundt barnet.Skille fra Piaget som ble kritisert for å overse mye av det sosiale rundt barnet.

5 oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss Piaget- kritikk Testingen som har ført fram til hans stadietenkning gjort uten kontekster. Barn må ha kontekster.Testingen som har ført fram til hans stadietenkning gjort uten kontekster. Barn må ha kontekster. Blir mye ”meg”. Individet som handler. Lite samspillBlir mye ”meg”. Individet som handler. Lite samspill I dag: mange tester+ klasseindeling innspiret av ”stadietenkningen”I dag: mange tester+ klasseindeling innspiret av ”stadietenkningen”

6 oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss Assimilasjon/Akkomoda sjon Nye inntrykk og ny kunnskap tilpasses de skjemaene barnet har fra før-ASSIMILASJONNye inntrykk og ny kunnskap tilpasses de skjemaene barnet har fra før-ASSIMILASJON Når de gamle skjemaene ikke lengre er tilstrekkelig, skjer det er reorganisering og en utvidelse av skjemaene-vi snakker da om AKKOMODASJONNår de gamle skjemaene ikke lengre er tilstrekkelig, skjer det er reorganisering og en utvidelse av skjemaene-vi snakker da om AKKOMODASJON Ny læring skjer ved akkomodasjonNy læring skjer ved akkomodasjon


Laste ned ppt "Oppsummering -f3a-2003-rakel k.r.næss PIAGET-skjema og stadietenkning - vi erfarer den ytre verden gjennom handling og utforskning. Det som sitter igjen."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google