Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…"— Utskrift av presentasjonen:

1 Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…

2 Birgit E. Olsen Bratseth januar 2002 2 Gjennomsnitts studenten… Hvordan kan jeg klare å komme meg gjennom dette studiet med et minimum av egen innsats? Dersom jeg ikke ber om noe, får jeg heller ingenting, passer meg helt fint….. Eller? Vi tilbyr oss å stille opp for dere man-tors hele uken, og får… Spørsmål som ”Er det noe vits å komme i morgen, er det noen undervisning?” Misforståelse nr.1, det har seg nemlig slik at: DET ER DU SOM SKAL SØRGE FOR AT DET ER VERDT Å TA TUREN! Sagt til neste års studenter: ”Ta IT, da slipper du nesten å gå på skolen!!” (entusiastisk tone). Misforståelse nr. 2, og igjen: DU MÅ VÆRE MED Å BIDRA TIL AT DET ER VERDT Å MØTE OPP I KLASSEROMMET! RESULTAT: Skriftlig eksamen i IT-11 hadde: Gjennomsnittskarakter 3,1 Beste karakter 2,0 Totalt 3 stryk

3 Birgit E. Olsen Bratseth januar 2002 3 Videre i det nye året, og framover… Vi ønsker at ”våre” studenter skal gjøre det best mulig, og at hver eneste student skal få med seg mest mulig ”bagasje” når det gjelder IKT kunnskap, slik at de kan bidra med sitt på den fronten når de kommer ut i jobb! Til neste år står mange av dere for første gang med ansvaret for opp til 28 barn, på fulltid!! Det blir da feil å spørre: ”På hvilken måte kan jeg gjøre minst mulig for disse barna, og likevel få full lønn?” På tide å ta et oppgjør med holdninger, kanskje??? Vår erfaring er at studentene som regel gjør det bedre på de to eksamene etter jul, enn på den som er før jul…. Dette som en liten oppmuntring.

4 Birgit E. Olsen Bratseth januar 2002 4 Opplegget i 2002: Leksjonene deles ut hver mandag, og det blir en kort* gjennomgang av innholdet. (*enkelte leksjoner vil bli gjennomgått grundigere enn andre!) Bruk uken som kommer etter hver leksjon, til å arbeide med innholdet, øvingsoppgaver, og innsendingsoppgaver. BRUK OSS!! Det er derfor vi er her! Lurer du på noe i forbindelse med innholdet i en leksjon, eller en innsendingsoppgave, eller når det gjelder programvare, så BE OM HJELP. Ta kontakt pr. e-post, eller på lab, ev. på Forum. Det holder at èn av dere tar initiativet, så skal vi sørge for resten. Lykke til med studiene i det nye året!!

5 Leksjon 01 IKT i tilrettelegging av pedagogisk materiale 1

6 Birgit E. Olsen Bratseth januar 2002 6 Kva som blir omtala i leksjon 01 Hyperstrukturar Hypertekst Hypermedia World Wide Web (WWW) Informasjonseiningar i hypermedia HTML (HyperText Markup Language) Node Lenkje Meir om hypertekst Strukturar Elevaktive læringsformer Læringsmiljø og grensesnitt Fordelar og ulemper med hyperstrukturar

7 Birgit E. Olsen Bratseth januar 2002 7 Øvingsoppgåver Finn ut kva nettlesar(ar) du har tilgong til på din/skulen sin datamaskin. Finn ut om nettlesaren har innebygd editor, og/eller om du har tilgong til andre HTML-editorar. Finn ut om ein evt. Editor har vegvisar (eng: Wizard). Kva nett-server har du tilgong til? Om du har tilgong til eige heimeområde, kva er adressa (URLen)? Kjenner du namnet på aktuelle ”nett-konto-tilbydarar”? Finst det gratis tilgong til nett-serverar? Kvifor heiter ofte HTML-filer ”index.htm”?

8 Birgit E. Olsen Bratseth januar 2002 8 Innsendingsoppgåve 01 Lag ei enkel HTML-side der du presenterer deg sjølv. Bruk gjerne bilete og lenkjer til eksterne Internett-sider. Legg sida ut på heimeområdet ditt. Sende eit e-brev til rettleiar, der du oppgir HTML-sida si adresse (URL). Har du ikkje tilgong til eige heimemråde, skal HTML-fila (og alle biletfiler) leggjast inn på IT-12 rommet i Fronter, under ”Dokumenter”/”Leksjon01”. HTML-fila kan t.d enkelt lagast ved hjelp av Netscape sin ”side-vegvisar” (eng: Page From Wizard…), ved hjelp av ”Veiviser til personlig hjemmeside” i FrontPage Express, eller ved bruk av ”Lagre som… ”Web-side” i MS Word. PS! Du har 14 dagar på deg til å gjera innsendingsoppgåva. Etter den tid, kan du ikkje rekne med individuell rettleiing!


Laste ned ppt "Noen inntrykk fra studieåret 2001 Tanker rundt året som var…"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google