Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder, fysioterapi for barn og unge Barne- og familietjenester Øst MARIT AANESTAD- Pedagogisk leder i Askeladden barnehage SKRIVEDANS.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder, fysioterapi for barn og unge Barne- og familietjenester Øst MARIT AANESTAD- Pedagogisk leder i Askeladden barnehage SKRIVEDANS."— Utskrift av presentasjonen:

1 MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder, fysioterapi for barn og unge Barne- og familietjenester Øst MARIT AANESTAD- Pedagogisk leder i Askeladden barnehage SKRIVEDANS

2 Bakgrunn for skrivedans:  Utviklet av Ragnhild Oussoren-Voors. Hun er skriftspedagog, skriftspsykolog og grafolog. Utdannet i Nederland og Frankrike.  Skrivedans kom til Norge i 1999. Brukes av ergoterapeuter, fysioterapeuter og pedagoger i skole/barnehage.

3 Hva er skrivedans? Målsetning: gå fra frie bevegelser til konkrete linjer. Virkemidler: Lek, musikk, dans, fantasi og forming. Det handler ikke om innlæring av bokstaver, men om innlæring av forberedende bevegelser til skriving. Rette linjer og runde former. Skrivedans programmet inneholder et 9 ukers program. Hver uke har et spesielt tema som trenes og bearbeides ved grovmotoriske øvelser til musikk, individuelle oppgaver med farger og papir. Skrivedans er lett å tilpasse etter barnas utvikling og alder.

4 Skrivedans program Deltakere- 5 åringer på tvers av avdelinger Vi begynner i januar og fram til sommeren Vi tar en «test» før vi begynner med skrivedans og samme test på våren ved avslutning. Uke tema: 1.Vulkan 2.Landskapsvandring 3.Runde og åttere 4.Strek – vinkel – robot 5.Toget 6.Treet som vokser 7.Sølvringer over havet 8.Katter 9.Mandala

5 Effekten av skrivedans etter å ha brukt metoden en stund:  Forbedret kroppsbevissthet.  Tydelig utvikling av dominant hånd.  Forbedret øye- håndkoordinasjon  Mer flyt i bevegelsene  Bedre konsentrasjonsevne.  Forbedret rom og retningssans.

6

7 Treet som vokser

8

9

10

11

12

13

14


Laste ned ppt "MAIKEN MAASBACH- Gruppeleder, fysioterapi for barn og unge Barne- og familietjenester Øst MARIT AANESTAD- Pedagogisk leder i Askeladden barnehage SKRIVEDANS."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google