Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

I Østlandet er det 8 fylker. Det er Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "I Østlandet er det 8 fylker. Det er Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 I Østlandet er det 8 fylker. Det er Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark.

3 DALER På Østlandet er det 5 lange daler. Fra Øst er det Østerdalen, Gudbrandsdalen, Valdres, Hallingdal og Numedal. I dalene renner det pene elver med mye vann.

4 Ressurser Skog _________ I Østlandet blir det hugd mye tønner, mest i Hedmark. Tømmeret er stort sett grand og furu.

5 Mer om ressurser Elgen Åser og skog I skogen er det også en annen ressurs. Elgen som blir kalt Skogen konge er det mye av i Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark. Det er mye skog på Østlandet. Over halvparten av Hedmark er dekket av skog. Lave åser med gran og furu er et vanlig syn.

6 Enda mer om Ressurser Matjord Badeliv og fjellturer På østlandet er det store områder med god matjord. I Akershus, Oslo og Østfold dyrkes det mest korn. I Hedmark dyrkes det mye poteter. Om sommeren kommer mange turister for å oppleve naturen ved kysten. Fjellområdene på Østlandet brukes både sommer og vinter. Mange liker å gå fotturer i fjellet på sommerstid, andre vil helst stå på ski i fjellet.

7 Norgesrekorder

8


Laste ned ppt "I Østlandet er det 8 fylker. Det er Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google