Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme

2 1. Først la hun seg ned på sofaen. Så kjente hun at hun hadde blitt verre. Etter at hun hadde lagt seg ned verre. 2. Trollmor sier: ”Jeg har nok pådradd meg en halsbetennelse.” Trollmor sier at hun nok har pådradd seg en halsbetennelse.

3 3. Trollmor tenker: ”Det vil nok gå raskt over.” Trollmor tenker at det nok raskt vil gå over. 4. Trollmor er upålitelig når det gjelder å stille diagnoser. Du kan ikke stole på Trollmor når det gjelder å stille diagnoser.

4 5. Legekontoret har ikke åpent på denne tiden av døgnet. Legekontoret er stengt på denne tiden av døgnet. 6. Legekontoret åpner ikke før mandag morgen. Legekontoret er ikke åpent før mandag morgen.

5 7. Fastlegen har ingen ledige timer. Fastlegen sier at han ikke har noen ledige timer. 8. Trollmor var fortsatt litt håpefull. Trollmor hadde fortsatt litt håp. 9. Medisiner er påkrevd for å bli frisk. Det er nødvendig med medisiner for å bli frisk.

6 10. Damen sier: ”Du må nok henvende deg på legevakten.” Damen sier at jeg nok må henvende meg på legevakten. 11. Det løper mennesker inn gjennom døren. Mennesker kommer løpende inn gjennom døren. 12. Det er uaktuelt å sitte i flere timer på legevakten. Det er uaktuelt å bli sittende i flere timer på legevakten.

7 13. Hun måtte betale det hvite ut av øyet til en lege. Hun måtte betale veldig mye / svært mange penger til en lege. 14. Helsetilbudet er tilgjengelig for alle i Norge. Alle har tilgang til helsetilbudet i Norge. 15. Man kan lese historier om mennesker som har blitt behandlet dårlig. Man kan lese historier om mennesker som har fått dårlig behandling.

8 16. Det finnes mange som får hjelp og støtte av det norske helsevesenet. Det finnes mange som blir støttet og hjulpet av det norske helsevesenet. 17. Man hører ofte at folk sier: ”Ja, nå for tiden er alt mulig.” Man hører ofte at folk sier: ”Ja, nå for tiden er ingenting / er det ingenting som er umulig.”

9 18. Moderne genteknologi gir grobunn for hoderisting og undring. Moderne genteknologi gir grobunn for at man rister på hodet og undres / undrer seg. 19. Mange er svært skeptiske til den nyeste forskningen. Mange uttrykker skepsis til den nyeste forskningen.

10 20. Genene i et DNA- molekyl bestemmer hvilke egenskaper et individ har. Genene i et DNA-molekyl er bestemt av hvilke egenskaper et individ har. 21. Vil legalisering av aktiv dødshjelp bidra til et kaldere samfunn? Vil det å legalisere aktiv dødshjelp bidra til et kaldere samfunn?

11 22. Mange opplever temaet som svært komplisert. Temaet oppleves av mange som svært komplisert. 23. Andre innvender at man må tenke på konsekvensene. Andre kommer med innvendinger om at man må tenke på konsekvensene. Den nye loven fra 2004 gir folk større rett til å bestemme selv. Folks selvbestemmelsesrett blir større gjennom den nye loven fra 2004.

12 24. Mye tyder på at folk blir stadig mer åpne for alternativ medisin. Mye tyder på at folk viser større / mer åpenhet for alternativ medisin. 25. Tar den yngre generasjonen vare på den tradisjonelle kunnskapen? Ivaretar den yngre generasjonen den tradisjonelle kunnskapen?

13

14

15

16

17

18

19


Laste ned ppt "Kapittel 5 oppgave j Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google