Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skriverammer og stillasbygging i historiefaget Perspektivers historiekveld 28/5-15 Anders H. Nes.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skriverammer og stillasbygging i historiefaget Perspektivers historiekveld 28/5-15 Anders H. Nes."— Utskrift av presentasjonen:

1 Skriverammer og stillasbygging i historiefaget Perspektivers historiekveld 28/5-15 Anders H. Nes

2 Hva er skriverammer og stillaser? Skriverammer er støttestrukturer som synliggjør for elevene hvordan den ferdige teksten kan se ut. Å gi rammer for skriving handler om å gi elevene modeller for tekstene de selv skal skrive gjennom å bruke eksempeltekster, modellere skriveprosessen og å ta i bruk skriverammer. Fra skrivesenteret.no

3 Eksempler fra skrivesenteret

4 Andre varianter Til diskusjon

5 I bok: Å arbeide med kilder Å lage en problemstilling Å forklare historiske hendelser Å presentere en historisk person Å skrive en artikkel i historiefaget På nett: Å lage en god muntlig framføring Å lykkes med muntlig eksamen Å jobbe med lokalhistorie Å jobbe med egen families historie Å bruke historisk tallmateriale Kurs

6 Modelltekster

7 Eksempel på to typer oppgaver: 1.Lag en presentasjon om imperialismen. Velg presentasjonsform selv. 2.Tenk deg at du skal lage en muntlig presentasjon med tittel «Sivilisering: The White Man's Burden». Hvordan vil du innlede om emnet? Skriv innledningen. Husk at innledningen både skal vekke interesse og samtidig si noe om emnet for presentasjonen. Ta gjerne utgangspunkt i spørsmålene under. – Hvor er tittelen hentet fra, og hvorfor er akkurat denne tittelen brukt? – Hva er egentlig «den hvite manns byrde», og hva kjennetegner idegrunnlaget den har sitt utspring i? – Hvordan foregikk den såkalte siviliseringen? – Hvordan ble den oppfattet av afrikanerne? – Kan tanken om «den hvite manns byrde» forstås i dag? Rammer i oppgaver?

8 Rammer i oppgaver forts. Å begrunne Fordi-setninger

9 «Argumentasjonsduk» Muntlig?

10 Oppsummeringer? Se www.gyldendal.no/perspektiver for andre typer oppsummeringerwww.gyldendal.no/perspektiver For eksempel: Historiespillet Oppsummering med SPØKT Oppsummering med problemstillinger Oppsummeringer med tankekart Oppsummeringer med «Hvem skal ut?»


Laste ned ppt "Skriverammer og stillasbygging i historiefaget Perspektivers historiekveld 28/5-15 Anders H. Nes."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google