Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Plan for HMS- kultur undersøkelse. Undersøkelsen Gjennomføre en muntlig undersøkelse på noen utvalgte ansattes syn og holdninger til HMS. Gjennomføre.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Plan for HMS- kultur undersøkelse. Undersøkelsen Gjennomføre en muntlig undersøkelse på noen utvalgte ansattes syn og holdninger til HMS. Gjennomføre."— Utskrift av presentasjonen:

1 Plan for HMS- kultur undersøkelse

2 Undersøkelsen Gjennomføre en muntlig undersøkelse på noen utvalgte ansattes syn og holdninger til HMS. Gjennomføre en skriftlig undersøkelse (spørreskjema), for å bekrefte tendensene i den muntlige undersøkelsen. Svarene vil bli vurdert og satt i diagram for å enkelt vise de ansattes holdninger.

3 muntlige Den muntlige undersøkelsen Denne er for å få et mer autentisk bilde av HMS - kulturen. Lese kroppsspråk (sannhet av utsagn) Få et inntrykk igjennom samtale Gir rom for forklaring

4 spørreskjema Muntlig spørreskjema Trives du på arbeidsplassen (arbeidspress og sosialt)? Føler du at du blir tatt på alvor når du ytrer en mening angående HMS? Føler du at HMS hensyn hindrer deg i arbeidet du gjør? Hender det at du arbeider selv om du føler at du er for trøtt? Vet du hvordan du kan gjøre din arbeidssituasjon tryggere? Føler du deg trygg på din arbeidsplass?

5 undersøkelsen Den skriftlige undersøkelsen Flere testpersoner enn den muntlige Spørreskjema med 11 spørsmål Utsagn som skal graderes fra 1-4 (1 dårlig, 4 bra). Dette fører til at testpersonen må ta et standpunkt (ingen midtpunkt)

6 Skriftlig spørreskjema Jeg trives på min arbeidsplass. Føler du at Aker Stord tar deg på alvor? Føler du deg noensinne presset til å arbeide på en måte som truer sikkerheten? Meler du fra om uønskede hendelser (ruh)? Vet du din rolle i en beredskapssituasjon? Blir risikofyllte arbeidsoperasjoner nøye gjennomgått før de påbegynnes (risikovurdering)? Respekterer/forstår du de prosedyrer som er bestemt av ledelsen? Sier du i fra hvis du ser noen som bryter sikkerhetsprosedyrene/bestem melsene? I hvilken grad får du med deg oppdatering av prosedyrer? Min leder er engasjert i HMS arbeidet på arbeidsplassen. Jeg avslutter arbeidet dersom jeg er i tvil om at det jeg gjør er trygt.

7 Behandling Behandling av besvarelse Vi vil bruke et kakediagram for hvert spørsmål for å få et inntrykk av hvilke meninger de ansatte har. Den samlede besvarelsen for hvert spørsmål vil bli vurdert, og et helhetsinntrykk av besvarelsen vil bli oppsummert i sluttrapporten.

8 oppmerksomheten Takk for oppmerksomheten.


Laste ned ppt "Plan for HMS- kultur undersøkelse. Undersøkelsen Gjennomføre en muntlig undersøkelse på noen utvalgte ansattes syn og holdninger til HMS. Gjennomføre."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google