Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

XP som læringsmetode Hvorfor Hva er gjort? Verktøyene Resultater Diskusjon og utdyping Akerjord, Samuelsen, Tolsby; Stenseth Prosjektet er støtte av Norgesuniversitetet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "XP som læringsmetode Hvorfor Hva er gjort? Verktøyene Resultater Diskusjon og utdyping Akerjord, Samuelsen, Tolsby; Stenseth Prosjektet er støtte av Norgesuniversitetet."— Utskrift av presentasjonen:

1 XP som læringsmetode Hvorfor Hva er gjort? Verktøyene Resultater Diskusjon og utdyping Akerjord, Samuelsen, Tolsby; Stenseth Prosjektet er støtte av Norgesuniversitetet. En artikkel med beskrivelse av foreløpige resultater er akseptert i en artikkelsamling utgitt av Norgesuniversitetet.

2 Hvorfor ? Studentene underpresterer. Skjev fordeling i tid Skjev fordeling innen grupper Dårlige arbeidsvaner Læreren underpresterer For lite systematikk Er tilbakemeldinger hensiktsmessige ?

3 Datagrunnlag 1. Semester og 1/2/3 klasse Intervju av studenter, veiledere og lærer Prosjektbasert undervisningsopplegg Et kursmål og lage delmål underveis Ukentlig møte Forskjell på å dra studenten og bidra/ bestemme i valg til veien videre Verktøyene Hva har vi gjort?

4 Verktøyene Trac Lav brukerterskel Enkle begreper Milepæl Arbeidsoppgaver Tekst Tid Ansvar Lister arbeidsoppgaver/fremdrift/veien videre/dokumenter Subversion

5 Eksplisitte krav Tekst Oppfølging Fremdrift Resultater

6 “Spesielt det ukentlige møtet, egentlig” “Fordi da får man en veldig god struktur, og at man må gjøre noe til neste gang” “Med prosjekt så er det ofte at det er mest å gjøre på slutten. Nå har vi jobba ganske jevnt med det her”

7 Kvalitet Student prioriteringer Kvalitet på leveranse Transparent prosess Parprogrammering Eksperimentel utvikling Risikostyring og kasting av prototyper

8 Når skal de starte Premisser klargjøres Roller Oppstart av møteprosess Introdusering for Studenter

9 Oppsummering Undervisningsoppegget: Gir opplæring i å delta i en organisert kreativ prosess Sørger for en jevnere arbeidinnsats gjennom semesteret Bidrar til å innkludere flere studenter i prosessen Gir flere muligheten til å nå læringsmålene i kurset Studenten får trening i å skaffe og bygge egen kunnskap


Laste ned ppt "XP som læringsmetode Hvorfor Hva er gjort? Verktøyene Resultater Diskusjon og utdyping Akerjord, Samuelsen, Tolsby; Stenseth Prosjektet er støtte av Norgesuniversitetet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google