Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold. Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold. Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til."— Utskrift av presentasjonen:

1 Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold

2 Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til tradisjonelt naturfagsutstyr (noe skolene ikke har mye av) dårlige norske resultater i internasjonale undersøkelser mange fagbegreper og ofte lange, kompliserte, forklarende tekster ofte svak faglig bakgrunn hos læreren i deler av faget et fag for de skolesterke og leseflinke?

3 Trigger først og fremst skrevet til og for eleven Målet er å trigge interesse og nysgjerrighet. formidling gjennom fenomener og sammenhenger: –mange enkle aktiviteter som ikke krever avansert utstyr. –aktiviteter i forkant av teori tar utgangspunkt i elevens verden Naturfaget er et aktivitetsfag!

4

5

6

7

8

9 Trigger Meget aktiv billedbruk: –Store bilder –Gode bilder(flere prisvinnende bilder) –Relevante bilder og figurer

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Trigger Korte avsnitt Overskrifter som leder på vei Lite tekst per side Triggerhistorier

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Når og hvordan forklare vanskelig ord og/eller metaforer?

30

31

32 Trigger ble Bragenominert Her er juryens begrunnelse: –Trigger klarer å formidle naturens kompleksitet på en leken måte, og pøser energi og entusiasme inn i et av skolens mest omfattende og kanskje vanskeligste fag. –Boka tar eleven med rett inn i de naturvitenskaplige mysterienes sentrum. Elevens empiri og erfaringer fra egne forsøk står sentralt i læringa og knyttes opp mot teori og kunnskap i de ulike kapitlene. Tekstene er enkle og klare, enten som historiske pergamenter, rene læreavsnitt, som svar på konkrete spørsmål eller som små pustehull. Noe av det som slår leseren sterkest er bokas overdådige billedmateriale som på imponerende vis ivaretar bokas klarhet og leservennlighet. Boka har en fin balanse mellom mikro- og makroperspektiv. Detaljene forsvinner aldri i teori eller abstraksjoner, og fokuset på elevenes egne hypoteser og spørsmål holdes hele tida varmt ved at elevene settes til å utforske sine omgivelser og nærmiljø. Trigger innfrir det tittelen lover, å trigge leserens nysgjerrighet og forskertrang på fenomener så store at vi nesten ikke kan gripe dem med tanken eller så små og hverdagslige at vi til daglig tar dem for gitt. Boka gir et flott bilde av naturens mangfold og hvordan vi kan utnytte kunnskapen om den.

33

34 Skriften er gjort større Språket er forenklet

35 Forenkling≠forkorting: Noe teori er tatt bort. Stoffet er omskrevet. Dermed beholdes den røde tråden

36 Aktivitetene beholdes!

37 Virker det? Holmlia skole

38


Laste ned ppt "Jørgen Kolderup Høgskolen i Vestfold. Naturfagets utfordringer tung teori dekker mange fagområder: biologi, fysikk, kjemi, astronomi og geologi krav til."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google