Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mottakskontroll. For å oppnå stabil eksponering og god lønnsomhet i fiskedisken, må det innarbeides gode rutiner for: –Varebestilling –Leveringsrutiner.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mottakskontroll. For å oppnå stabil eksponering og god lønnsomhet i fiskedisken, må det innarbeides gode rutiner for: –Varebestilling –Leveringsrutiner."— Utskrift av presentasjonen:

1 Mottakskontroll

2 For å oppnå stabil eksponering og god lønnsomhet i fiskedisken, må det innarbeides gode rutiner for: –Varebestilling –Leveringsrutiner –Mottakskontroll –Vareflyt Mottakskontroll

3 Mottakskontroll skal gjennomføres straks varene kommer til butikken Reklamasjoner skal meldes omgående til leverandør Varer til retur skal straks plasseres for seg selv og merkes Feil skal registreres Mottakskontroll

4 Fersk fisk og skalldyr har en rask naturlig nedbrytning. Tidsfaktor alene har ingen betydning det er temperatur, håndtering, førstehåndsbehandling, renhold og hygiene som er avgjørende for kvalitet og holdbarhet. Mottakskontroll

5 Ved visuell bedømming av fersk fisk brukes parametere som beskrives i et vurderingsskjema. Her gis det tallkarakterer som ”faller” i verdi etter hvert som fisken taper ferskhet. –Karakter 9: Særdeles god –Karakter 8: Meget god –Karakter 7: God –Karakter 6: Mindre god –Karakter 5: Svært lite god Mottakskontroll

6 Vurderingsskjema

7 Gode råd om mottakskontroll Mottakskontroll skal gjøres straks leverandøren kommer med varene Kontroller at: –Kvaliteten er tilfredsstillende –Produktene holder kjøletemperatur –Merkingen er fullstendig –Vekt og vareslag stemmer med pakkseddel –Riktige vareslag er levert –Prisen er som avtalt

8 Gode råd om mottakskontroll Påse at emballasjen er skadefri og ren Det skal være godt med is i kassene Transporter varene på interne transportenheter av plast Sett varene straks på kjøling – enten i disk eller på kjølelager Signer på følgeseddel at du har gjort jobben med mottakskontroll

9 Forskriftenes krav  Kvalitetsforskrift for fisk og fiskevarer – sist endret 28.februar Lett bedervelige fiskevarer skal lagres ved temperatur mellom ÷1 ゚- +4 ゚ C. Engrosemballasje med fisk og fiskevarer skal være merket med –”N” ( for Norge) –”EC” (tilknyttet det Europeiske Økonomiske Samhandelsområdet) –Pakkerens godkjenningsnummer –Varebetegnelse – skal inneholde fiskeartens navn –Nettovekt –Holdbarhetstid –Temperaturkrav under transport og lagring Oppdrettet fisk skal også merkes oppdrettskonsesjonens registreringsnummer

10 Forskriftenes krav Fersk fisk og skalldyr merkes av pakker ved mottaksstedet. Slik skal det merkes etter Kvalitetsforskriftens krav:

11 Forskriftenes krav  Forskrift om merking av næringsmidler – sist endret 22. mars ☛ Hovedpunkter i § 4: Næringsmidler skal ved frambud merkes med; varebetegnelse, nettoinnhold, holdbarhet, oppbevaringstemperatur, produsentens navn / godkjenningsnummer Sammensatte produkter (fiskemat og lignende) skal også merkes med ingredienslise. Ved frambud av ikke ferdigpakkede næringsmidler skal de ledsages av opplysninger om tilsetningsstoffer og om bestråling

12 Mottakskontroll Kvaliteten i fiskedisken blir ikke bedre enn det som aksepteres ved mottak !


Laste ned ppt "Mottakskontroll. For å oppnå stabil eksponering og god lønnsomhet i fiskedisken, må det innarbeides gode rutiner for: –Varebestilling –Leveringsrutiner."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google