Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

BIND SETNINGENE RIKTIG SAMMEN OG MED LOGISK INNHOLD Kapittel 5 oppgave h.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "BIND SETNINGENE RIKTIG SAMMEN OG MED LOGISK INNHOLD Kapittel 5 oppgave h."— Utskrift av presentasjonen:

1 BIND SETNINGENE RIKTIG SAMMEN OG MED LOGISK INNHOLD Kapittel 5 oppgave h

2 Den ubehagelige mannen i banken i dag. Jeg vil ikke gå dit. (hvis) Jeg vil ikke gå dit hvis den ubehagelige mannen jobber i banken i dag. Hvis den ubehagelige mannen jobber i banken i dag, vil jeg ikke gå dit. (så): Den ubehagelige mannen jobber i banken i dag, så jeg vil ikke gå dit. (derfor): Den ubehagelige mannen jobber i banken i dag. Derfor vil jeg ikke gå dit. (for): Jeg vil ikke gå dit, for den ubehagelige mannen jobber i banken i dag.

3 Telefonen fungerer ikke. Vi har ikke betalt regningen. (for): Telefonen fungerer ikke, for vi har ikke betalt regningen. (så): Vi har ikke betalt regningen, så telefonen fungerer ikke. (siden): Telefonen fungerer ikke siden vi ikke har betalt regningen. Siden vi ikke har betalt regningen, fungerer ikke telefonen / fungerer telefonen ikke. (derfor): Vi har ikke betalt regningen. Derfor fungerer telefonen ikke. / Derfor fungerer ikke telefonen. (på grunn av at): Telefonen fungerer ikke på grunn av at vi ikke har betalt regningen. På grunn av at vi ikke har betalt regningen, fungerer ikke telefonen / fungerer telefonen ikke.

4 Det er innført portforbud i byen. Mange av innbyggerne går ofte ut. (selv om): Mange av innbyggerne går ofte ut, selv om det er innført portforbud i byen. Selv om det er innført portforbud i byen, går mange av innbyggerne ofte ut. (likevel): Det er innført portforbud i byen. Likevel går mange av innbyggerne ofte ut. (til tross for at): Mange av innbyggerne går ofte ut, til tross for at det er innført portforbud i byen. Til tross for at det er innført portforbud i byen, går mange av innbyggerne ofte ut. (men): Det er innført portforbud i byen, men mange av innbyggerne går ofte ut.


Laste ned ppt "BIND SETNINGENE RIKTIG SAMMEN OG MED LOGISK INNHOLD Kapittel 5 oppgave h."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google