Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kapittel 2 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kapittel 2 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold."— Utskrift av presentasjonen:

1 Kapittel 2 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold.

2 Han har bodd i landet i tjue år. Han har ikke lært språket. 1. (men): Han har bodd i landet i tjue år, men han har ikke lært språket. 2. (selv om): Selv om han har bodd i landet i tjue år, har han ikke lært språket. Han har ikke lært språket, selv om han har bodd i landet i tjue år.

3 Han har bodd i landet i tjue år. Han har ikke lært språket. 3. (til tross for at): Til tross for at han har bodd i landet i tjue år, har han ikke lært språket. Han har ikke lært språket til tross for at han har bodd i landet i tjue år. 4. (likevel): Han har bodd i landet i tjue år. Likevel har han ikke lært språket.

4 Han ble ofte syk av lufta i byen. De flyttet fra byen. 1. (siden): Siden han ofte ble syk av lufta, flyttet de fra byen. De flyttet fra byen siden han ofte ble syk av lufta. 2. (derfor): Han ble ofte syk av lufta i byen. Derfor flyttet de fra byen. 3. (så): Han ble ofte syk av lufta i byen, så de flyttet fra byen.

5 Han avla eksamen i psykologi. Han begynte å jobbe som psykolog. 1. (så): Han avla eksamen i psykologi. Så begynte han å jobbe som psykolog. 2. (deretter): Han avla eksamen i psykologi. Deretter begynte han å jobbe som psykolog. 3. (siden): Han avla eksamen i psykologi. Siden begynte han å jobbe som psykolog. (siden som tidsadverbial)

6 Hun var så glad i ham. Hun ville aldri såre ham. 1. (så) Hun var så glad i ham, så hun ville aldri såre ham. 2. (derfor): Hun var så glad i ham. Derfor ville hun aldri såre ham 3. (fordi): Fordi hun var så glad i ham, ville hun aldri såre ham. Hun ville aldri såre ham fordi hun var så glad i ham. 4. (siden): Siden hun var så glad i ham, ville hun aldri såre ham. Hun ville aldri såre ham siden hun var så glad i ham.


Laste ned ppt "Kapittel 2 oppgave h Bind setningene riktig sammen og med logisk innhold."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google