Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kommunereforma og kultur.. Hvordan styrke kulturens handlingsrom …

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kommunereforma og kultur.. Hvordan styrke kulturens handlingsrom …"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kommunereforma og kultur.. Hvordan styrke kulturens handlingsrom …

2 “Then, What are we fighting for???” Winston Churchill under blitzen mot London, da flere av hans ministre foreslo å kutte i budsjettet til kunst og kultur for å møte Hitlers angrep…

3 Hva er kommunen for folk.. Rådhus …..eller kino, revy, teater, korps, fotball, kor, altså fellesskap, forståelse, forstørring, relasjoner, identitet, tradisjon, meningsdanning, ….

4 Kommunereform og demokrati eller kommunereform og kultur – Eller er det sånn at demokrati og kultur er avhengige av hverandre, og MÅ flettes og forstås sammen?? Hvordan ble demokratiet skapt i den greske antikken, utviklingen av språket, rommet for undring og nye tanker.. Komikk, satire, karikaturer, som opposisjonell kraft siden Juvenalis kritiserte Romerikets moralske forfall (60-127 e.kr)

5 Demokrati som suksessfaktor i kommunereforma Men hva er oppskriften, hvordan få folk til å delta? Spiller kultur noen rolle? Identitetsskaping Opplevelse av tilhørighet Betydningsfull medvirkning: Utvikling av felleskap gjennom opplevelser, tradisjoner, meningsdanning, OG kultur som allmenndanning.. ( vet det er omstridt, men vi trenger det om demokratiet skal overleve)

6 Pappvin og nettflix, eller levande rom, arenaer, kulturhus der folk skapar dei store øyeblikka i felleskap med andre – vi har makt til å velge, men det krever Churchills mot og klokskap….


Laste ned ppt "Kommunereforma og kultur.. Hvordan styrke kulturens handlingsrom …"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google