Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Islam.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Islam."— Utskrift av presentasjonen:

1 Islam

2 Hellige tekster Koranen (arabisk ْقُرآن, al-Qur'ān) er islams hellige skrift og består av profeten Muhammeds åpenbaring. Koranen er skrevet på arabisk, og oversettelser regnes ikke som hellige skrifter, men som tolkninger av Koranen. Koranen består av 114 surer (kapitler) delvis ordnet slik at de lengste kommer først og de korteste sist, med unntak av den korte første suraen som er en sentral muslimsk bønn. Ordet kommer fra det arabiske ordet al-qara som betyr å lese. Tawrat er det arabiske navn på den jødiske Toraen som er fellesnavn for det kristne kaller det gamle testamentet. Dette er i stor grad felles for alle tre religionene Injil (arabisk:إنجيل) er det arabiske navnet for det opprinnelige budksap som i henhold til islam ble gitt til Jesus (Isa) med åpenbarelser fra Gud.[1] Dette budskap, eller evangeliet er omtalt i en rekke andre steder i Koranen. Muhammed bekreftet selv alle tidligere åpenbarelser, inklusive åpenbarelsen til Isa,[2] og dermed må muslimene også tro på den åpenbarelse som Isa fikk. Zabur (arabisk: زبور‎) er, i henhold til islam, den hellige boken til Dawud (kong David av Israel), en av de hellige bøker avslørt av Gud før Koranen, sammen med andre slik som Tawrat (Tora) av Musa (Moses) og Injil (evangeliene) om Isa (Jesus Kristus).

3 Guder islam baserer seg på troen på Allah, slik han har åpenbart seg gjennom teksten i koranen, og på profeten Muhammeds (født ca. 570 år e. kr.) Islam har bare en gud, å det er Allah. Allah betyr gud, eller den ene sanne gud på arabisk. Ordet forbindes hovedsakelig med islam.Det er ordet på den sanne guden forkynt av Muhammed.

4 kunst Islamsk kunst er en bred betengelse på den kunsten som hovedsakelig skapt av muslimer, influert av de islamske kulturer i ulike muslimske land. Islamsk kunst omfatter kunstverk som er produsert fra Hija-perioden (ca. 622.e.kr.) til 1800-tallet innenfor et område som strekker seg fra Spania og Marokko til Indonesia.

5 Islam i Norge Islam er den nest største regionen i Norge.Det bor mellom og muslimer i Norge.Omtrent halvparten av muslimene bor på Østlandet, og det bor flest i Oslo.Muslimene kommer fra mange land , også fra Norge.Rundt omkring i landet fins det muslimske orginasasjoner.Mange av dem har en egen moske`.

6 Høytider (Id ul-Adha) eller "Offerfesten" (Kurban Bayram) avholdes to måneder og 10 dager etter Den lille Fest. Man slakter dyr for å hylle Abrahams offer av et får i stedet for sin sønn (i Koranen omtales et får, i Bibelen et lam). De som er i stand til å reise på pilegrimsferd gjør det rett forut for Den store Fest. Ramadan er navnet på den måneden hvor muslimer faster mens det er dagslys. Ramadan er den niende måneden i denislamske kalender, og tidspunktet for ramadanen endres fra år til år i forhold til den gregorianske kalender.

7 gudshus i islam Gudshuset i islam er moskeene. Moskeene er kjent for sine fantastiske kupler som er dekorert med kalligrafi. En av verdens mest kjente moskeer heter Sultanahmet Cami. Moskeen er alltid orientert mot Mekka.

8 IS Britisk etterretning offentliggjorde Jihadi Johns egentlige navn, Mohammed Emwazi. Han har blitt kalt IS-bøddelen, og skal være mannen som har vært med i en rekke propagandavideoer for terrorgruppa IS. Det skal være ham som har henrettet en rekke journalister og hjelpearbeidere de siste månedene. IS er en av verdens farligste terrorgrupper. IS har sitt eget flagg.


Laste ned ppt "Islam."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google