Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Betydningsfulle andre / signifikante andre Familie. Foreldre, søsken og besteforeldre.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Betydningsfulle andre / signifikante andre Familie. Foreldre, søsken og besteforeldre."— Utskrift av presentasjonen:

1 Betydningsfulle andre / signifikante andre Familie. Foreldre, søsken og besteforeldre.

2 Vennskap Ulike erfaringer med langvarige vennskap. Ulike erfaringer med langvarige vennskap. Noen vennskap varer store deler av livet, men er likevel i endring. Noen vennskap varer store deler av livet, men er likevel i endring. Bevegelse mellom generalisert og signifikant rolle. Bevegelse mellom generalisert og signifikant rolle. Voksen- barn vennskap. Voksen- barn vennskap. Barn- barn vennskap. Barn- barn vennskap.

3 Pedagog - barn Noen nevner at lærere har vært betydningsfulle. Noen nevner at lærere har vært betydningsfulle. Hva med førskolelæreren???? Hva med førskolelæreren???? ”Barnehagen har en stor og viktig rolle ved siden av hjemmet”. ”Barnehagen har en stor og viktig rolle ved siden av hjemmet”. Noen nevner også ledere i ulike organisjoner. Noen nevner også ledere i ulike organisjoner.

4 Kjønn og vennskap Vennskapet betydning – avhengig av kjønn?? Vennskapet betydning – avhengig av kjønn?? Vennskap på tvers av kjønn? Vennskap på tvers av kjønn? Kjærlighetsforhold. Kjærlighetsforhold.

5 Vennskap og kunnskap. Møte med mennesker som har åpnet dører til nye kunnskapsområder. Møte med mennesker som har åpnet dører til nye kunnskapsområder.

6 Førskolelærere i barnehagen God evne til kommunikasjon – med barn og med andre voksne. God evne til kommunikasjon – med barn og med andre voksne. Allsidighet i interesser. Allsidighet i interesser. Anerkjennende væremåte. Anerkjennende væremåte. Stabilitet. Stabilitet. Omsorgsytere Omsorgsytere

7 Egne barndomserfaringer Hvilke opplevelser husker vi som gode? Hvilke opplevelser husker vi som gode? Hva opplevde vi som urettferdig? Hva opplevde vi som urettferdig? Hva gav oss trygghet? Hva gav oss trygghet? Hva skapte utrygghet? Hva skapte utrygghet?

8 Barn med annet morsmål enn norsk Anerkjennelse av kultur. Anerkjennelse av kultur. Inkluderende barnehage. Inkluderende barnehage. Synliggjøre kulturer. Synliggjøre kulturer. Innhente kunnskap om kulturer. Innhente kunnskap om kulturer. Styrke foreldrekontakten. Styrke foreldrekontakten. Styrke kommunikasjonsferdigheter. Styrke kommunikasjonsferdigheter. Behandle de likt??? Behandle de likt???

9 Relasjoner i ulike kulturer. Familiens betydning. Kjernefamilie og storfamilie (slekt). Familiens betydning. Kjernefamilie og storfamilie (slekt). ”Slekta har alltid hatt stor betydning for samer og dermed også i barneoppdragelse. Alle barn blir født inn i en familie, men samiske barn blir i tillegg også født inn i en slekt.” ”Slekta har alltid hatt stor betydning for samer og dermed også i barneoppdragelse. Alle barn blir født inn i en familie, men samiske barn blir i tillegg også født inn i en slekt.” (Temahefte og samisk kultur i barnehagen, s. 13) (Temahefte og samisk kultur i barnehagen, s. 13)

10

11


Laste ned ppt "Betydningsfulle andre / signifikante andre Familie. Foreldre, søsken og besteforeldre."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google