Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

JADE-LEAP AmbieSense er et EU støttet forskningsprosjekt. I dette prosjektet prøver man å integrere nye typer teknologi for bruk på mobile enheter I den.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "JADE-LEAP AmbieSense er et EU støttet forskningsprosjekt. I dette prosjektet prøver man å integrere nye typer teknologi for bruk på mobile enheter I den."— Utskrift av presentasjonen:

1 JADE-LEAP AmbieSense er et EU støttet forskningsprosjekt. I dette prosjektet prøver man å integrere nye typer teknologi for bruk på mobile enheter I den forbindelse skal det utvikles en demo som skal kjøres på Gardermoen.

2 Eksempel på teknologi som benyttes: En ny type antenneteknologi basert på Bluetooth teknologi. Multiagent teknologi basert på JADE-LEAP. Rammeverk for kontekst informasjon: Sinnsstemning, situasjon, preferanser.

3

4 Agenter og multiagentsystemer En agent er et program som autonomt utfører oppgaver for brukeren. Et multiagentsystem (MAS) er system bestående av flere agenter som kommuniserer og samarbeider.

5

6 Rammeverk for MAS Det finnes flere rammeverk for MAS. Noen av disse er: –Aglet –Odyssey –Voyager –Zeus –Jade

7 JADE Java Agent DEvelopment Framework –Enkel plattform å utvikle på. Basert på FIPA spesifikasjonen JAVA basert middelvare Kan benyttes på mobil plattform via LEAP

8 Hva er JADE

9

10 FIPA FIPA (Foundation of Intelligent Physical Agents) er en europeisk stiftet organisasjon som lager standarder for kommunikasjon mellom heterogene agenter. Det finnes en rekke rammeverk basert på denne standarden.

11

12 J2ME J2ME er en del av J2SE og er Java plattformen for forbrukerrettet småelektronikk. J2ME ble designet for en rekke enheter og konfigurasjoner. Har støtte for forskjellige utgaver av VMer og inneholder et minimalt sett av klasse bibliotek. Sørger for basis funksjonaliteten for enheter innen hver konfigurasjon.

13 J2ME arkitektur CLDC –Sen nettverksforbindelse –Sen prosessor 16/32 bit –Begrenset minne 128-512kb CDC –Større minne kapasitet min 2 Mb –Raskere prosessor min 32 bit MIDP er, kombinert med CLDC, runtimemiljøet for mobile enheter.

14 LEAP Lightweight Extensible Agent Platform Sett av protokoller spesielt egnet for kommunikasjon på mobile enheter. Bibliotek med rutiner for å lage JADE agenter som kan kjøre på mobile enheter Støtte for klient/server deling av agent.

15 Klient/server splitting

16 Teste JADE-LEAP rammeverket Server oppsett. –Jade, LEAP, ANT, J2ME Klient oppsett. –PDA, mobiltelefon, emulator Implementasjon av agent. –demoagent

17 Installasjon og oppsett av server JADE LEAP Add-on ANT J2ME Web Server

18 Oppsett av klienter PDA Mobiltelefon

19

20

21 Demo Agent Dette var et eksempel som fulgte med LEAP. Chat klient Hvordan virker denne Utviklingverktøy

22 Agentplattformen i bruk Brukere trenger ingen spesiell kunnskap om agentteknologi for å ta den i bruk. Det trengs ikke installere noe ekstra programvare så lenge den mobile enheten støtter MIDP 1.0. Agenten kjøres da som en vanlig java applikasjon på den mobile enheten.

23 Konklusjon Mobile plattformen ung teknologi –Utviklingsverktøy, emulatorer –Standardisering MIDP 1.0 for snevert definert MIDP 2.0 utbredelse i dag Virtuelle Maskiner, lisensiert JADE-LEAP kan ikke pr. i dag kjøre på ”vanlige” mobil telefoner.


Laste ned ppt "JADE-LEAP AmbieSense er et EU støttet forskningsprosjekt. I dette prosjektet prøver man å integrere nye typer teknologi for bruk på mobile enheter I den."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google