Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling, lagring, og presentasjon av geodata. Geodata ?

2 Datafangst Borehull Forekomst Vann

3 Lagring av geodata Datamodeller –Virkeligheten er for komplisert for et hvert GIS. Vi må lage en datamodell av virkeligheten. I de datamodeller som benyttes for å presentere verden benyttes romlige elementer eller entiteter. De viktigste enntiteter er: Punkt Linje (linjer/kurver/nettverk) Areal (Flater/polygoner/regioner) Volum (romlige forekomster)

4

5

6 Digitale kartdata SOSI - Format

7 Organisering av data Data kan lagres som vektorer eller i et raster Data av ulik type legges på ulike lag –Analogi til folier som benyttes ved fremstilling av kart Vannsystemer, koter, veger, navn etc Topologi –Hvor ligger objekter i forhold til hverandre Ligger forekomsten på venstre eller høyre side av en veg

8 Data knyttet til borehull Mineralisering Topp hull Avvik Geologi Analyser

9 Avviksmåling av borehull Se eget notat.

10 Fall og fallretning Se eget notat

11 Fall og fallretning Horisontalt 3D


Laste ned ppt "Geografiske informasjonssystem - en definisjon Et geografisk informasjonssystem (GIS) kan defineres som et system basert på datateknologi, for innsamling,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google