Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet1 Matsatsingen FU 17. mars 2015.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Norges miljø- og biovitenskapelige universitet1 Matsatsingen FU 17. mars 2015."— Utskrift av presentasjonen:

1 Norges miljø- og biovitenskapelige universitet1 Matsatsingen FU 17. mars 2015

2 M ATSATSINGEN ”M AT FOR EN BÆREKRAFTIG FRAMTID ” Tverrfaglig satsing Inkluderer hele matområdet på NMBU Totalbudsjett på nesten 38 millioner

3 Styringsgruppen til Matsatsingen Norges miljø- og biovitenskapelige universitet3

4 Bakgrunn for Matsatsingen Universitetet skal beholde sin posisjon som den fremste nasjonale forsknings- og utdanningsaktøren på mat, for bl.a. å bidra til innovasjon nasjonalt og internasjonalt Norges miljø- og biovitenskapelige universitet4

5 Visjon Mat for en bærekraftig framtid 5 NMBU skal være så gode på kunnskap om mat at vi foretrekkes av studenter, forskere, næringsliv og media

6 Stipendiater ansatt på prosjekter finansiert gjennom Matsatsingen Matsatsingen ved NMBU 6 NavnProsjektInstitutt Gisken TrøanJod i melkIHA David GalmeusFett og fettinnhold i fôr og melk IHA Ozgun Onarman UmuColon microorganisms’ contribution to fibre inducible satiety IKBM Rita NilsenOst som kilde til sunn ernæring IKBM Helene LieImproving smallholders’ livelihood through value chain development Noragric Tomasz WoznickiFood for a Sustainable Future IPV Kristine Lien SkogJordvern og arealplanlegging ILP

7 Postdoktorer finansiert gjennom Matsatsingen Norges miljø- og biovitenskapelige universitetTittel på presentasjon7 NavnProsjektInstitutt Marije OostindjerInterdisiplinary Food Ecology at NMBU IKBM Daniel AtsbehaConsumer Preferences and the Norwegian Food Market HH Anders KiellandRegulering av oksidativt stress i tarm IKBM

8 Ansettelser Ivar Pettersen er ansatt som førsteamanuensis II (20 %) på HH Harald Carlsen er ansatt som professor innen ernæring på IKBM Jan Øivind Moskaug starter som professor II på IKBM innen biokjemi og ernæring 8

9 Hovedområder for Matsatsingen Norges miljø- og biovitenskapelige universitet9 SYNLIGGJØRING FORSKNING UTDANNING

10 Synliggjøring Nyhetssaker Blogg Facebook Nyhetsbrev Norges miljø- og biovitenskapelige universitet10

11 Seminarer 2015 Norges miljø- og biovitenskapelige universitet11 Frokostseminarer Bakterier og antibiotikaresistens, 6. mars Utdanning innen matområdet, planlegges i april/mai Jordvern (høst 2015) Campus Ås Innovative løsninger for framtidas mat, 27. januar

12 FORSKNING Forskningsforum –Utlysning JPI-FACCE (Joint Programming Initiative on Agriculture, Food Security and Climate Change) –BIONÆR Prioriterer forskningsforum knyttet opp mot utlysninger eller aktuelle tema – forslag ønsker? Såkornmidler – interne forskningsmidler Initiativ for stipendiater innen matområdet Norges miljø- og biovitenskapelige universitet12

13 Nettverksarbeid i 2015 NTP-food for life Europeiske teknologiplattformer –Farm Animal Breeding and Reproduction Technology Platform – FABRE TP –European Aquaculture Technology and Innovation Platform (EATiP KIC –I 2016 planlegges en utlysning for en KIC (europeisk nettverk) innen mat –Sverige og Danmark har jobbet med dette siden 2010 Norges miljø- og biovitenskapelige universitet13

14 Takk for meg! Norges miljø- og biovitenskapelige universitet14


Laste ned ppt "Norges miljø- og biovitenskapelige universitet1 Matsatsingen FU 17. mars 2015."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google