Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16"— Utskrift av presentasjonen:

1 Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
Påsken i GT, del 2 Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16

2 Matteus 21,4-9 Dette skjedde for at det ordet skulle oppfylles som er talt gjennom profeten:   Si til datter Sion: Se, din konge kommer til deg,            ydmyk er han og rir på et esel og på trekkdyrets fole. Disiplene gikk av sted og gjorde som Jesus hadde sagt,  og hentet eselet og folen. Så la de kappene sine på dem, og han satte seg opp. Mange i folkemengden bredte kappene sine ut over veien, andre skar greiner av trærne og strødde på veien. Og mengden som gikk foran, og de som fulgte etter, ropte:            Hosianna, Davids sønn!            Velsignet er han som kommer i Herrens navn!            Hosianna i det høyeste!

3 Matteus 21,4-9 siterer: Sakarja 9,9 ”Bryt ut i jubel, datter Sion!           Rop av glede, datter Jerusalem!           Se, din konge kommer til deg,           rettferdig og rik på seier,           fattig er han og rir på et esel,           på en eselfole.” Salme 118,24-26 ”Dette er dagen som Herren har gjort;          la oss juble og glede oss på den!                 Herre, frels! Herre, la det lykkes!           Velsignet er han som kommer i Herrens navn!           Vi velsigner dere fra Herrens hus.” Matteus ”Dette skjedde for at Skriften skulle bli oppfylt…” ”Alt dette (påsken) skjedde for at profetenes skrifter skulle oppfylles.” (Mattt.26,56) * Inntoget * 30 sølvpenger * Korset * Jesu oppstandelse

4 Påsken i GT, del 2 Jesus – kongen En annerledes konge

5 Påsken i GT, del 2 3.Mos.16,3-10 Dette skal Aron ha med seg når han går inn i helligdommen: en ung okse til syndoffer og en vær til brennoffer. Han skal kle seg i en hellig kjortel av lin, dekke kroppen med bukser av lin, spenne et linbelte om livet og ta på seg en turban av lin. Dette er de hellige klærne. Han skal vaske kroppen med vann før han tar dem på seg. Fra Israels menighet skal han ta to geitebukker til syndoffer og en vær til brennoffer. Aron skal føre fram den oksen som er syndoffer for ham selv, og gjøre soning for seg og sitt hus…. 3.Mos.16,3-10 forts. ... Så skal han ta de to bukkene og stille dem fram for Herrens ansikt, i inngangen til telthelligdommen. Aron skal kaste lodd om bukkene, ett lodd for Herren og ett for Asasel.  Den bukken som loddet for Herren faller på, skal Aron føre fram og lage til som syndoffer. Men den bukken som loddet for Asasel faller på, skal stilles levende fram for Herrens ansikt. Ved den skal det gjøres soning når den sendes ut i ørkenen til Asasel.

6 Hvilken øversteprest velger du?
Hebreerne 9,11-12 Men Kristus er kommet som øversteprest for alt det gode vi nå har. Han har gått igjennom det teltet som er større og mer fullkomment, og som ikke er laget av menneskehånd, det vil si: som ikke tilhører denne skapte verden. Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen én gang for alle og fant/vant en evig forløsning. Hebreerne 10,11-12 Alle prester står daglig og gjør tjeneste og bærer gang på gang fram de samme ofrene, som aldri kan ta bort synder.  Men Jesus har for alltid båret fram et eneste offer for synder og satt seg ved Guds høyre hånd.

7 Jesus – Herrens lidende tjener
Påsken i GT, del 2 Jesus – Herrens lidende tjener Jesaja 53,2-7 Han hadde ingen herlig skikkelse vi kunne se på, ikke et utseende vi kunne glede oss over.           Han var foraktet, forlatt av mennesker, en mann av smerte, kjent med sykdom, en de skjuler ansiktet for. Han var foraktet, vi regnet ham ikke for noe.           Sannelig, våre sykdommer tok han, våre smerter bar han. Vi tenkte: Han er rammet, slått av Gud og plaget.           Men han ble såret for våre overtredelser, knust for våre synder. Straffen lå på ham, så vi skulle ha fred, og ved hans sår ble vi helbredet.   Vi gikk oss alle vill som sauer, hver tok sin egen vei. Men skylden som vi alle hadde, lot Herren ramme ham.          Han ble mishandlet, han ble plaget, og han åpnet ikke munnen, lik et lam som føres bort for å slaktes, lik en sau som tier når den klippes, og han åpnet ikke munnen.


Laste ned ppt "Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google