Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

KUNST & HÅNDVERKSBLOGG

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "KUNST & HÅNDVERKSBLOGG"— Utskrift av presentasjonen:

1 KUNST & HÅNDVERKSBLOGG
WORDPRESS.COM AV BENTE OG THOR

2 1. GÅ TIL WORDPRESS.COM KLIKK PÅ GET STARTED
FOR Å LAGE EN BLOGG MÅ DU OPPRETTE EN KONTO VELG EN BLOGGADRESSE (DIN UNIKE URL-ADRESSE) HUK AV SIGN UP (GRATIS)

3 2. BEKREFT LENKE OG ADMIN BAR
GÅ INN PÅ EPOSTEN DIN OG BEKREFT LENKEN DU FÅR FRA WORDPRESS FOR Å AKTIVISERE KONTOEN DIN. LOGG DEG INN PÅ WORDPRESS.COM. DU VIL NÅ SE EN ADMIN BAR :

4 3. BLOGGENS UTSEENDE TRYKK DEG INN PÅ MY BLOGS (MY SITES) OG NAVNET PÅ BLOGGEN DIN, DA KOMMER DU TIL KONTROLLPANELET (DASHBOARD) FOR BLOGGEN DIN. UNDER APPEARANCE KAN DU FORANDRE UTSEENDE PÅ BLOGGEN DIN. DU KAN TRYKKE PÅ THEME FOR Å FORANDRE STILEN PÅ BLOGGEN. TRYKK PÅ CUSTOMIZE FOR Å FORANDRE BLOGGENS TITTEL OG TAGLINE.

5 4. INNLEGG/POSTS INNHOLDET I BLOGGEN ER ORGANISERT I INNLEGG/POSTS OG SIDER/PAGES INNLEGG/POSTS ER DET SOM GJØR BLOGGEN DIN TIL EN BLOGG. DISSE KAN VÆRE LANGE ELLER KORTE OG KAN INNEHOLDE TEKST OG/ELLER BILDE/VIDEO. DET FUNGERER SOM EN SLAGS LOGG HVOR DET SISTE INNLEGGET KOMMER ØVERST. FOR Å LAGE ET INNLEGG KLIKK PÅ LEGG TIL NYTT/ADD NEW UNDER INNLEGG/POSTS I KONTROLLPANELET.

6 4. INNLEGG/POSTS SKRIV INN TEKST OG SE HVORDAN DET BLIR. MAN KAN FORANDRE ELLER SLETTE INNLEGGET HVIS MAN IKKE ER FORNØYD. TIL HØYRE I MENYEN KAN DU OGSÅ LAGRE KLADD OG SE FORHÅNDSVISNING AV INNLEGGET. DU KAN OGSÅ FÅ EN POST TIL Å BLI LIGGENDE ØVERST I BLOGGEN VED Å GÅ PÅ SYNLIGHET/VISIBILITY OG VELGE KLEBRIG TIL FORSIDEN/STICK TO FRONTPAGE.

7 5. KATEGORIER OG TAGS/STIKKORD
NÅR DU SKAL POSTE EN NY POST ER DET VELDIG LURT Å LEGGE TIL KATEGORIER OG TAGS/STIKKORD. DETTE VIL GJØRE DET LETTERE FOR Å LESERE Å FINNE FRAM I BLOGGEN DIN. SOM STANDARD POSTES ALLE NYE INNLEGG UNDER KATEGORIEN UNCATAGORIZED. FOR Å POSTE I EN ANNEN KATEGORI, OPPRETT EN NY KATEGORI I MENYEN TIL HØYRE PÅ SIDEN. KATEGORIER I EN K&H-BLOGG KAN F.EKS VÆRE «VISUELL KOMMUNIKASJON», «KUNST», «ARKITEKTUR», «DESIGN» OSV. ELLER «TEGNING», «MALERI», «SLØYD» OSV. TAGS/STIKKORD ER MER BESKRIVENDE FOR HVA INNLEGGET HANDLER OM, KATEGORIER MER OVERORDNET. EKS. TAGS: «BLOGGOPPGAVE, AKTTEGNING, «TEGNESERIEOPPGAVE» OSV.

8 6. LEGG TIL MEDIA/ADD MEDIA
KLIKK LEGG TIL MEDIA/ADD MEDIA FOR Å LASTE OPP BILDER ELLER VIDEO. NÅR DU HAR LASTET OPP ET BILDE BØR DU SKRIVE INN ET NAVN PÅ BILDET I TITTLE/TITLE. NAVNET VIL SEES NÅR MAN HOLDER MARKØREN OVER BILDET I BLOGGEN. BILDETEKSTEN ER TEKSTEN SOM VIL DUKKE OPP UNDER BILDET, I EN RAMME. DU KAN OGSÅ BESTEMME STØRRELSEN OG PLASSERINGEN AV BILDET HER. MED CREATE GALLERY KAN DU LAGE ET RULLERENDE SLIDESHOW AV BILDER DU SELV VELGER UT.

9 7. LENKER VIL DU LEGGE TIL LENKER, SKRIV DET DU VIL SKAL VÆRE TEKSTEN TIL LENKEN, MARKERER OG TRYKKER PÅ LENKEKNAPPEN, SÅ KAN DU SKRIVE INN URL-ADRESSEN TIL NETTSTEDET DU SKAL LENKE TIL. OM LENKEN ER TIL EN EKSTERN SIDE, HUSK Å HAKE AV ÅPNE LENKEN I NY FANE/VINDU, SÅNN AT MAN IKKE NAVIGERER BORT FRA BLOGGEN DIN. ER LENKEN TIL EKSISTERENDE INNHOLD I BLOGGEN, KAN MAN SØKE OG LEGGE TIL SIDER, INNLEGG OG FILER. SKAL MAN LEGGE INN EN YOUTUBE- VIDEO GÅR MAN YOUTUBE OG TRYKKER PÅ SHARE OG SÅ EMBED, OG KOPIERER KODEN MAN FÅR INN I TEKSTEN, UNDER TEXT, IKKE VISUELL/VISUAL.

10 8. SIDER/PAGES SIDER LAGES PÅ SAMME MÅTE SOM INNLEGG, MEN HER KAN MAN IKKE LEGG INN STIKKORD OG KATEGORIER. HOME OG ABOUT ER STANDARD. HVIS DERE FOR F.EKS. VELGER VALGFAGET DESIGN OG REDESIGN OG ØNSKER Å BRUKE DENNE BLOGGEN TIL DET FAGET OGSÅ, KAN DET KAN DET VÆRE LURT Å OPPRETTE EN SIDE FOR HVERT AV FAGENE. ELLER HVIS DERE ØNSKER Å HA EN EGEN SIDE FOR LENKER TIL ANDRE SIDER DERE SYNES ER INTERESSANTE KAN DERE GJØR DET HER.

11 9. HUSK AT DERE IKKE BARE MÅ POSTE DE FERDIGE PROSJEKTENE DERES, DET ER VELDIG VIKTIG AT DERE VISER SKISSEPROSSESS, UTVIKLING OG REFLEKSJONER UNDERVEIS. LEGG UT ALT! NÅR DERE HAR LAGET BLOGGEN OG HAR KOMMET IGANG MÅ DERE SENDE OSS BLOGGADRESSEN DERES PÅ ITSLEARNING. LAST NED OG INSTALLER GOOGLE CHROME HVIS DERE IKKE HAR DET PÅ MASKINEN DERE JOBBER MED, DET HENDER WORDPRESS OPPFØRER SEG MERKELIG I INTERNET EXPLORER.

12 10. INSPIRASJON DET FINNES MANGE FLERE FUNKSJONER I WORDPRESS. SPØR OSS HVIS DERE LURER PÅ NOE. HER ER NOEN LENKER TIL NOEN BLOGGER DERE KAN SE PÅ FOR INSPIRASJON: (Thor, uferdig) (Thor, uferdig)


Laste ned ppt "KUNST & HÅNDVERKSBLOGG"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google