Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:"— Utskrift av presentasjonen:

1 Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder: Bjørn Klefstad

2 Problemstilling -Internett brukes som et sosialt medium i økende grad verden over. -To web-baserte tjenester som i det siste har økt i popularitet er: -forum -weblogg -Hvordan kan disse to tjenestene kombineres på en god måte i et ”sosialt nettsted” ?

3 Hvorfor ble den ne oppgaven valgt? Grunnen til at denne oppgaven ble valgt er at både forum og weblogg er noe som har fasinert meg en god stund. Jeg vil gjerne finne ut hvordan de fungerer og jeg vil sette opp/lage en slik tjeneste selv. Dessuten har jeg aldri sett weblogg og forum kombinert på en god måte, og håper nå å få gjort noe med det.

4 Hvordan ble oppgaven løst? Første del av arbeidet med systemet gikk med på å finne egnede weblogg- og forumløsninger å ta utgangspunkt i. Valgt falt på: -’New Life Blogger’ fra Sevengraff(.com) som weblogg -’phpBB’ fra phpBB(.com) som forum Begge disse er skrevet i PHP og lagrer data i MySQL-database. For administrasjon av MySQL databasen ble ’phpMyAdmin’(.net) brukt. For php-koding ble teksteditoren ’editplus’(.com) benyttet. Alt ble installert lokalt og kjørt på lokal webserver under utvikling. Utviklingen gikk stort sett ut på å modifisere orginal kildekode til eget bruk. Kort sammenfattet var arbeidsoppgavene disse: -Sy sammen de to systemene til ett system -Viktig her: Lage felles registrering for de to systemene -Oversette alt til norsk -Lage pent design for systemet Når utvikling av systemet var ferdig, ble det lastet opp på offentlig tilgjengelig webserver og testet.

5 Resultater Testingen av systemet avslørte flere små feil, og en stor. Disse ble alle rettet opp uten problem. Registreringen ble ikke så integrert med forumet som ønsket. Oppdaget nemlig etter hvert at en bedre løsning enn det som nå finnes ville vært et ”hovedprosjekt i seg selv”. Vi står nå igjen med et stabilt system der alle funksjoner fungerer, (forum, weblogg, administrasjon m.m.) og som bla. gir stort spillerom for den enkelte bruker til å modifisere sin egen weblogg til ønsket utseende. Student har lært mye rundt php, databaser, og prosjektarbeid.

6 Videre arbeid Systemet i seg selv trenger ikke noe videre arbeid for å fungere optimalt. Det eneste som bør utvides er å lage flere ferdig-lagede utseender til webloggene (templates). De to som bli laget i prosjektet er nok litt for lite. Kommer til å ha systemet kjørende på mitt webhotell for eget og for venners bruk.


Laste ned ppt "Weblogg-Forum web-system. (PHP/MySQL) Hovedprosjektoppgave 46E (Egendefinert oppgave) Skoleåret 2003/2004 – AiTEL, HiST Student: Magnus Kopstad Veileder:"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google