Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Gallileo’s pendelforsøk

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Gallileo’s pendelforsøk"— Utskrift av presentasjonen:

1 Gallileo’s pendelforsøk
Hvor høyt kommer kula når den slippes? Hvor har kula størst fart?

2 Energioverføring m m Hvordan blir spretten nå?
Legg merke til spretten: Hvordan blir spretten nå? m m m m

3 Bygg en kulerullebane Dere skal bygge en kulerullebane og en bil i løpet av 50 minutter, med påfølgende konkurranse Posisjon for start og slutt er bestemt Banen skal ha minst en loop Når kula forlater banen skal den treffe oppi bilen, og skyve den lengst mulig bortover gulvet

4 Hvor er det lurest å plassere loopen?
Det er lurest å ha loopen så høyt som mulig, da mister kula minst fart. Det spiller ingen rolle hvor loopen plasseres, bare kula kommer rundt. Det er lurest å ha loopen på midten. Da har kula nok fart til å gå rundt, samtidig som den ikke mister så mye fart på slutten. Det er lurest å ha loopen så langt nede som mulig. Da vil kula ha størst fart og mister derfor minst fart.

5 Hvor er det lurt å plassere loopen?
Langt nede: Midt på: Høyt oppe:

6 Regler og tips Alle lagene får 3 forsøk i konkurransen – lagets beste resultat blir tellende Kulebanen skal ha en loop (evt. flere) 2 kuler med ulik størrelse: Dere velger selv hvilken kule dere vil bruke Det er ikke lov å feste kulebanen til noe annet enn stativene og gulvet Det er ikke lov å holde i banen når kula slippes Det er ikke lov å kutte bort mer enn 1/3 av bilkartongen Fordel arbeidet, slik at noen jobber med bilen og noen med kulebanen. Bilen bør trille godt/lett Sørg for å ha nok tid til å teste banen og bilen Lagene vil få ett tips underveis av Newtonlærer til forbedring De beste resultatene registreres i «Hall of fame» og «Highscore 2014/15»

7

8 Highscore skoleåret 2014/15 Hells Angels 4.93 Ø.S. 2. BBT 4.73 Ø.S.
3. Teletubbies Ø.S. 4. MAJCH Ø.S. 5. The Bitches Ø.S 6. Rypegjengen Ø.S. 7. Team Harvard Ø.S 8. Team Pimp Ø.S.

9 Bygg og test en kulerullebane
Dere har 50 min. på jobben


Laste ned ppt "Gallileo’s pendelforsøk"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google