Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

SIB 5005 Miljøteknikk Introduksjon 2000-08-22 Miljøforhold og ressursbruk i bygninger. Per Jostein Hovde Institutt for bygg- og anleggsteknikk.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "SIB 5005 Miljøteknikk Introduksjon 2000-08-22 Miljøforhold og ressursbruk i bygninger. Per Jostein Hovde Institutt for bygg- og anleggsteknikk."— Utskrift av presentasjonen:

1 SIB 5005 Miljøteknikk Introduksjon 2000-08-22 Miljøforhold og ressursbruk i bygninger. Per Jostein Hovde Institutt for bygg- og anleggsteknikk

2 ByggverkMiljø

3 Agenda 21 for bærekraftig bygging ”Denne samfunnssektoren er av en så vital og grunnlegg- ende betydning at de fleste andre industriområder i verdenssamfunnet ganske enkelt blekner i sammen- ligning. Hensiktsmessig boligstandard og nødvendig infrastruktur for transport, kommunikasjon, vannfor- syning, avløp, energiforsyning, kommersielle og indus- trielle aktiviteter for å møte behovene for en voksende verdensbefolkning utgjør den viktigste utfordringen. HABITAT II Agenda understreker det faktum at bygg- og anleggsindustrien er en av de viktigste bidragsyterne til den sosiale og økonomiske utviklingen i hvert land. Bygg- og anleggsindustrien og det bygde miljøet må sees på som to av nøkkelområdene dersom vi skal oppnå en bærekraftig utvikling i våre samfunn.”

4 Livsløpssirkelen ByggingDrift Ombygging RivingIde Prosjektering Teknisk Funksjonell Økonomisk

5 Miljøforhold og ressursbruk i bygninger 19.09: - Perspektivforelesning: Miljøforhold og ressursbruk i bygninger. - Tema- og introduksjonsforelesning til delprosjekt 2 26.09: - Temaforelesning: Innemiljø og energibruk i bygninger. 3.10: - Temaforelesning: Materialbruk i bygninger.

6 Forelesning 19.09 Perspektivforelesning: Miljøforhold og ressursbruk i bygninger. Lover, forskrifter, standarder Miljøriktig prosjektering Metoder for miljøvurdering –Økoprofil. Byggsertifisering. Gjenvinning

7 Forelesning 3.10 Temaforelesning: Materialbruk i bygninger. Typer og mengder materialer Livsløpsanalyser Metoder for materialkarakterisering Bestandighet og levetid for materialer og komponenter i bygninger


Laste ned ppt "SIB 5005 Miljøteknikk Introduksjon 2000-08-22 Miljøforhold og ressursbruk i bygninger. Per Jostein Hovde Institutt for bygg- og anleggsteknikk."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google