Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sammen om den gode utdanningsledelse Et fellesprosjekt fra KS og Utdanningsforbundet Lærernes hus, 9. februar 2011 Mimi Bjerkestrand, leder i Utdanningsforbundet.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sammen om den gode utdanningsledelse Et fellesprosjekt fra KS og Utdanningsforbundet Lærernes hus, 9. februar 2011 Mimi Bjerkestrand, leder i Utdanningsforbundet."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sammen om den gode utdanningsledelse Et fellesprosjekt fra KS og Utdanningsforbundet Lærernes hus, 9. februar 2011 Mimi Bjerkestrand, leder i Utdanningsforbundet Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s1

2 Velkommen til Lærernes hus! Hvorfor er vi her? Det felles ansvaret for gode barnehager og skoler. Vi trenger hverandre. Tre spennende artikler fra eksterne bidragsytere: Jorunn Møller, Eirik Irgens og Åsbjørn Vetti Innspill fra noen som har prøvd. Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s2

3 Utdanningsforbundets fem profesjonsverdier Vi bærer et profesjonsansvar, vi er forpliktet til å ivareta barnet/eleven, vi har faglig og pedagogisk styrke, vi vektlegger vurdering og kritisk holdning, og vi opptrer selvstendig, ansvarlig og med vilje til å utfordre. Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s3

4 Å lede realledere Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s4 Utdanningsledelse handler i stor grad om å lede profesjonsutøvere som selv er ledere i sitt daglige arbeid. Den gode utdanningsledelsen blir da den som kvalifiserer profesjonsutøverne best mulig til å ta sitt eget lederansvar, der kjernevirksomheten daglig foregår.

5 En krevende prosess Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s5 En profesjonsorientert rolleforståelse hos tillitsvalgte og ledere. Avklaringer og beslutninger lokalt. Tilrettelegging for tillitsvalgtes deltakelse. Systematisk og løpende samarbeid.

6 Avspark! Tittelen endres i "Topp- og Bunntekst..."s6 Vi er ikke snauere enn Gahr Støre: vi skal gjøre en forskjell! Det videre arbeidet må organiseres. Både åpenhet og mulighetsorientering trengs.


Laste ned ppt "Sammen om den gode utdanningsledelse Et fellesprosjekt fra KS og Utdanningsforbundet Lærernes hus, 9. februar 2011 Mimi Bjerkestrand, leder i Utdanningsforbundet."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google