Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Arbeidsmåten i prosjekter Nylen 4.. 4.4: Noen mulige presiseringer av «planlegging» Presisering av «planlegging»Utdyping 1. Som planBeslutning om hva.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Arbeidsmåten i prosjekter Nylen 4.. 4.4: Noen mulige presiseringer av «planlegging» Presisering av «planlegging»Utdyping 1. Som planBeslutning om hva."— Utskrift av presentasjonen:

1 Arbeidsmåten i prosjekter Nylen 4.

2 4.4: Noen mulige presiseringer av «planlegging» Presisering av «planlegging»Utdyping 1. Som planBeslutning om hva som skal gjøres i fremtiden. 2. Som betinget planOversikt over hva som skal eller kan gjøres i avhengighet av utviklingen i og omkring organisasjonen. 3. Som avklaring og forståelseI en åpen situasjon er det begrenset hva som kan fastlegges, men det er mulig å skaffe seg innsikt i hva partene ønsker, makter og står for, men også i muligheter og sammenhenger både internt og eksternt. 4. Som kollektiv aktivitet for å utvikle en omforent forståelse og plan Utviklingsavdelinger, stabsavdelinger, sentrale aktører ellers.

3 4.5 Noen dimensjoner innenfor idealtypen av prosjektorganisering DimensjonUtdyping Grad av usikkerhet og avklaringIdealtypen forutsetter åpne mål og oppgaver, men de kan bli definert mer eller mindre avklart og bestemt. Grad av byråkratiseringArbeidet kan organiseres på grunnlag av en prosjektbasert eller en byråkratisk tenkning, og gruppen legges an som en funksjonell arbeidsgruppe uten at en sosial enhet tilstrebes. Grad av heterogenitetGruppen kan omfatte personer med forskjelligartet erfaring, kunnskap og tilhørighet, eller den kan være homogen Grad av selvforsynthetIdealtypen forutsetter at prosjektet gjennomføres ved egne krefter, men gruppen kan suppleres med eksterne deltakere. Skillet mellom prosjekt og basisorganisasjon Prosjektet er ideelt sett en oppgave som kan gjennomføres som en avgrenset sak, men noen ganger involverer den de ansatte i basisorganisasjonen, som ved en omorganisering. En eller flere moderorganisasjoner Idealtypen har én moderorganisasjon, som også er basis, men prosjekter kan ha flere moderorganisasjoner. Grad av autonomiIdealtypisk er prosjektet igangsatt av og gjennomføres i en basisorganisasjon, og et avvik er at det er selvbestaltet.


Laste ned ppt "Arbeidsmåten i prosjekter Nylen 4.. 4.4: Noen mulige presiseringer av «planlegging» Presisering av «planlegging»Utdyping 1. Som planBeslutning om hva."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google