Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

ArcGIS Introduksjon. ArcGIS Selskapet ESRI utvikler en ”famile” av GIS- programmer som de kaller ArcGIS familien. De mest kjente er: –ArcView –ArcInfo.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "ArcGIS Introduksjon. ArcGIS Selskapet ESRI utvikler en ”famile” av GIS- programmer som de kaller ArcGIS familien. De mest kjente er: –ArcView –ArcInfo."— Utskrift av presentasjonen:

1 ArcGIS Introduksjon

2 ArcGIS Selskapet ESRI utvikler en ”famile” av GIS- programmer som de kaller ArcGIS familien. De mest kjente er: –ArcView –ArcInfo ArcView kan oppfattes som en ”light” versjon av ArcInfo. Begge programmene har de samme modulene –ArcMap –ArcCatalog –ArcToolbox På NGU får vi lære om andre medlemmer i ArcGis-familien.

3 ArcMap Evaluering og presentasjon av geodata –Presentasjon –Redigering –Spørring –Analyse –Statistikk –Diagrammer –Rapporter

4 ArcCatalog Et vindu mot tilgjengelige geodata. –Analogi til Windows Utforsker Administrere data Metadata (dokumentasjon av data)

5 ArcToolbox Prosessering av geodata –Blant annet konvertering av data

6 ArcMap - Brukergrensesnitt View –Data View Visning, spørring og analyse –Layout View Kart for plott og presentasjoner

7 Layers, dataframes and maps Temalag (layers) lagrer en sti (path) til selve datakilden og visningsegenskapene til denne kilden. Kartrammen (data frame) er en ”container” som inneholder layers. Kartdokumentet (map) lagrer frames, layers og kartelementer som grafikk og tekst.

8 Layers I layers lagres ikke data, men de refererer til datakilden. Datakilden kan være: –Vektor datasett –Coverages –Shapefiles –CAD files (MicroStation og lignende) –Raster datasett –TIN datasett Layers lagres som en del av et map-dokument (.MXD- fil), men de kan også lagres som egne filer. Såkalte layer-files (.lyr) brukes til å lagre predefinert symbolikk og andre egenskaper til en spesifikk datakilde.

9 Data frames Dataframes lar deg organisere ata i logiske grupper. Det kan være flere frames, men bare en aktiv.

10 Maps Maps kan lagre hvordan du vil at data skal vises

11 Dataformat Shapefiler –Hver fil kan inneholde en feature class (punkt, linje, areal). Atributtene lagres i en dBASE file. Geodatabase –Lagrer featur class og atributter i den samme filen.

12 www.stud.ntnu.no/~andersva/gis


Laste ned ppt "ArcGIS Introduksjon. ArcGIS Selskapet ESRI utvikler en ”famile” av GIS- programmer som de kaller ArcGIS familien. De mest kjente er: –ArcView –ArcInfo."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google