Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Hvorfor gjør vi det?» Refleksjoner om etikken – og grunnmuren Henrik Syse, forsker og filosof Valgforum, Trondheim, 20. november 2014.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Hvorfor gjør vi det?» Refleksjoner om etikken – og grunnmuren Henrik Syse, forsker og filosof Valgforum, Trondheim, 20. november 2014."— Utskrift av presentasjonen:

1 «Hvorfor gjør vi det?» Refleksjoner om etikken – og grunnmuren Henrik Syse, forsker og filosof henrik@prio.no Valgforum, Trondheim, 20. november 2014

2 Det store og det lille  Viktig med idealer, visjoner og en retning for det vi skal gjøre.  Men minst like viktig med et blikk for det konkrete, det nære og det hverdagslige.  Hvordan kan vi kombinere de to – i både tale og handling?

3 Mål, midler og plattform  Mål: Dit vi skal nå.  Midler: Det vi skal bruke for å nå dit.  Plattform / grunnmur: Det vi bygger på, som basis for både mål og midler.  Etikken og verdiene må være til stede hele veien, men ikke minst i «grunnmuren».

4 Etikk – ikke bare «nei, nei»!  Etikk handler ikke bare om handlinger og regler.  Det handler også om kultur og holdninger.  «Sånn gjør vi det her» – hvilket innhold gir vi det utsagnet?  Vi kan alle utgjøre en forskjell når kulturen formes – dersom vi er oss mulighetene bevisste!

5 Plass til refleksjon  En hektisk tid – mye vi skal rekke og gjøre.  Kan hverdagen få «forsprang» på yrkesetikken?  Vi må i fellesskap skape trygge og rause rom for refleksjon, etikk, kollegialitet og riktige prioriteringer.  Og vi må skape medmenneskelighet midt i travelheten.


Laste ned ppt "«Hvorfor gjør vi det?» Refleksjoner om etikken – og grunnmuren Henrik Syse, forsker og filosof Valgforum, Trondheim, 20. november 2014."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google