Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Den entusiastiske lærer Kommunikasjon, etikk og verdier i møtet mellom voksne og ungdom Henrik Syse, forsker og filosof Helsfyr, Oslo, 15.3.2013.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Den entusiastiske lærer Kommunikasjon, etikk og verdier i møtet mellom voksne og ungdom Henrik Syse, forsker og filosof Helsfyr, Oslo, 15.3.2013."— Utskrift av presentasjonen:

1 Den entusiastiske lærer Kommunikasjon, etikk og verdier i møtet mellom voksne og ungdom Henrik Syse, forsker og filosof henrik@prio.no Helsfyr, Oslo, 15.3.2013

2 Mål, midler og grunnmur  Mål: Dit vi skal nå.  Midlene: Det vi bruker for å nå dit.  Grunnmur / plattform: Det vi bygger på, av verdier og holdninger – det som muliggjør vår virksomhet.  Vi må knytte vår entusiasme til alle de tre nivåene – med målet som det styrende, og verdiene som basis!

3 Den tiden vi lever i  Stor hastighet og raske forandringer – på godt og ondt.  Gir vi etikken og de mellommenneskelige verdiene nok plass og tid?  Vi må skape trygge rom for de viktigste hensynene.  Vi må vokte oss for asymmetriene.  Vi må være gode og ærlige forbilder.  Vi må se hverandre.

4 Mennesketypene  Meningssøkende  Skapende  Arbeidende  Allmenndannende  Samarbeidende  Miljøbevisst  Integrert

5 Hva skal vi gi de unge?  Trygge rom der de blir sett og verdsatt.  Plass for godt samvær.  Plass for læring – av det viktigste.  Opplevelsen av sammenheng.  Rom for individualitet.  Disiplin og trygge regler.  Plass for samtalen – og det gode språket.  Gode rom for de profesjonelle hjelperne.

6 Etikk som bærebjelke og grunnmur  Etikk handler ikke bare om plikter og regler, men også om å danne det gode menneske.  ”Dydsetikken” viser oss viktigheten av stolthet og glede som en del av etikken: Hvem ønsker vi å være?  Hvordan kan vi samtidig lære å ta vare på forskjeller, og la oss berike av dem?


Laste ned ppt "Den entusiastiske lærer Kommunikasjon, etikk og verdier i møtet mellom voksne og ungdom Henrik Syse, forsker og filosof Helsfyr, Oslo, 15.3.2013."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google