Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Åpne bildene dine i hvert sitt lag ved å klikke «Open as layers» for hvert bilde. Brukerveiledning for kloning i GIMP.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Åpne bildene dine i hvert sitt lag ved å klikke «Open as layers» for hvert bilde. Brukerveiledning for kloning i GIMP."— Utskrift av presentasjonen:

1 Åpne bildene dine i hvert sitt lag ved å klikke «Open as layers» for hvert bilde. Brukerveiledning for kloning i GIMP

2 Da vil bildene dine legge seg i 3 lag slik som vist her:

3 Klikk på hvert av lagene og «Add layer mask»

4 Sørg for at du er i det øverste laget (markert). Nå skal du «viske» et hull i dette laget, ned til neste lag, slik at modellen i laget under kommer til syne. Bruk pensel her: reguler størrelsen på penselen her: og hold ctrl inne mens du drar penselen med musa over bildet.

5 Så går du til laget under, lag nr. 2, og visker hull ned til lag nr. 3 for å få den røde modellen frem. Her må du lukke øyet (klikk på det) til det øverste laget, slik at du bare ser de to nederste lagene.

6 Så går du tilbake til det øverste laget, og visker hull ned til den røde modellen, som allerede er «visket» frem i lag nr. 2. På denne måten kan du få frem alle 3 modellene i ett og samme bilde. Hvis du har to bilder, trenger du bare viske deg ned til ett lag (laget under)

7 For å lage en mest mulig sømløs montasje, kan du zoome inn bildet og velge colour picker tool, velge farge fra ett område og fylle på i sømmene med paintbrush. Du kan variere størrelsen på paint brush for å tilpasse den til små eller store områder.

8 Du kan også endre farger og kontraster i bildet ditt ved å gå inn på de ulike funksjonene under «colours». For å endre fargene likt i hele bildet må du høyreklikke i lagene på høyre side og velge «Merge down».

9 For å lagre bildet slik at du kan jobbe videre med det senere, og slik at alle lagene kan synes, må du lagre som xcf. fil.

10 For å lagre bildet til en JPG-fil, når du er helt ferdig, må du velge «export as», og så velge jpg i neste vindu. Du må lagre bildet både som xcf og jpg. Du skal levere xcf-filen til meg, for at jeg skal kunne se hva du har gjort i alle lagene.


Laste ned ppt "Åpne bildene dine i hvert sitt lag ved å klikke «Open as layers» for hvert bilde. Brukerveiledning for kloning i GIMP."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google