Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Brukerveiledning for kloning i GIMP

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Brukerveiledning for kloning i GIMP"— Utskrift av presentasjonen:

1 Brukerveiledning for kloning i GIMP
Åpne bildene dine i hvert sitt lag ved å klikke «Open as layers» for hvert bilde. Brukerveiledning for kloning i GIMP

2 Da vil bildene dine legge seg i 3 lag slik som vist her:

3 Klikk på hvert av lagene og «Add layer mask»

4 Sørg for at du er i det øverste laget (markert)
Sørg for at du er i det øverste laget (markert). Nå skal du «viske» et hull i dette laget, ned til neste lag, slik at modellen i laget under kommer til syne. Bruk pensel her: reguler størrelsen på penselen her: og hold ctrl inne mens du drar penselen med musa over bildet.

5 Så går du til laget under, lag nr. 2, og visker hull ned til lag nr
Så går du til laget under, lag nr. 2, og visker hull ned til lag nr. 3 for å få den røde modellen frem. Her må du lukke øyet (klikk på det) til det øverste laget, slik at du bare ser de to nederste lagene.

6 Så går du tilbake til det øverste laget, og visker hull ned til den røde modellen, som allerede er «visket» frem i lag nr. 2. På denne måten kan du få frem alle 3 modellene i ett og samme bilde. Hvis du har to bilder, trenger du bare viske deg ned til ett lag (laget under)

7 For å lage en mest mulig sømløs montasje, kan du zoome inn bildet og velge colour picker tool, velge farge fra ett område og fylle på i sømmene med paintbrush. Du kan variere størrelsen på paint brush for å tilpasse den til små eller store områder.

8 Du kan også endre farger og kontraster i bildet ditt ved å gå inn på de ulike funksjonene under «colours». For å endre fargene likt i hele bildet må du høyreklikke i lagene på høyre side og velge «Merge down».

9 For å lagre bildet slik at du kan jobbe videre med det senere, og slik at alle lagene kan synes, må du lagre som xcf. fil.

10 For å lagre bildet til en JPG-fil, når du er helt ferdig, må du velge «export as», og så velge jpg i neste vindu. Du må lagre bildet både som xcf og jpg. Du skal levere xcf-filen til meg, for at jeg skal kunne se hva du har gjort i alle lagene.


Laste ned ppt "Brukerveiledning for kloning i GIMP"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google