Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mat i Norge Fra sild til sushi. Norsk mathistorie Norge et av de fattigste land i Europa rundt 1880. Enkel og ensformig kost. Sild, poteter, flatbrød,

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mat i Norge Fra sild til sushi. Norsk mathistorie Norge et av de fattigste land i Europa rundt 1880. Enkel og ensformig kost. Sild, poteter, flatbrød,"— Utskrift av presentasjonen:

1 Mat i Norge Fra sild til sushi

2 Norsk mathistorie Norge et av de fattigste land i Europa rundt Enkel og ensformig kost. Sild, poteter, flatbrød, vassgraut og melkeprodukter. Naturalhusholdning De rike spiste importerte varer som vin og krydder. Hvis avling eller fisket slo feil ble det hungersnød.

3 Folkeopplysning og velstand Asbjørnsen – ”Fornuftig madstel” Hanna Winsnes Fokus på næring i maten. Utdanning og folkeopplysning om kosthold og ernæring. Økt tilgang på matvarer. Ingrid Espelid Hovig

4 Matvaner i Norge i dag I stadig endring. Inspirert av andre matkulturer – flerkulturelt samfunn. Inspirert av nye ingredienser. Produserer 50% av maten selv, resten blir importert. Selvforsynt med fisk og kjøtt, poteter og hardføre grønnsaker.

5 Samisk mat Høstet av naturens rikdom, bodde langt fra nærmeste butikk. Utviklet egnede konserveringsmetoder. Reinsdyr det viktigste matdyret. Kaffe, samenes ”nasjonaldrikk”


Laste ned ppt "Mat i Norge Fra sild til sushi. Norsk mathistorie Norge et av de fattigste land i Europa rundt 1880. Enkel og ensformig kost. Sild, poteter, flatbrød,"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google