Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Skyteledelse rifle Storviltprøven

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Skyteledelse rifle Storviltprøven"— Utskrift av presentasjonen:

1 Skyteledelse rifle Storviltprøven

2 Skytelederens oppgaver
Ansvarlig for sikker gjennomføring av skyteaktiviteter iht. skytebaneforskrift, lokal skytebaneinstruks og regelverket for skyting av storviltprøven. Kontroll av baner, oppfølging av rutiner iht. skytebaneinstruksen. Påse at sikkerhetsbestemmelsene overholdes. Veilede besøkende skyttere i regler for sikkerhet på skytebanen.

3 Skytelederens opptreden
Vær bestemt, men fremstå aldri som ”maktmenneske” Gi råd og veiledning, ikke kjeft Vær åpen for spørsmål, og gi vennlige svar Som skyteleder må du av og til vise autoritær og bestemt opptreden, men sørg for at du ikke fremstår som usympatisk / arrogant.

4 Sikkerhet Som skyteleder har du ansvar for sikkerheten på og rundt standplass. Sett aldri i gang skyting hvis du er det minste usikker på om sikkerheten til skyttere, publikum eller funksjonærer er ivaretatt.

5 Sikkerhet -området rundt standplass
Områder som må kontrolleres Skytesektor Standplass Viktige momenter Sikkerhetsmerke Våpenhåndtering på standplass Bæring av våpen til/fra standplass Visitasjon av våpen Følge opp ”Sikkerhetsregler på skytebanen” Plakaten ”Sikkerhetsregler på skytebanen” skal henge lett synlig.

6 Sikkerhet -litteratur
”Forskrifter for anlegg av, kontroll med og godkjennelse av sivile skytebaner av 1.juli 1988” God kjennskap til forskriften som ligger til grunn for godkjenning av baner. En skyteleder har selvsagt ikke behov for å kjenne hele forskriften i detalj. Det er likevel nyttig å ha kjennskap til hva slags informasjon som finnes i forskriften, både om skytebanesikkerhet generelt og leirduebaner spesielt. Se spesielt på s og s.37. For de som skal bygge nye baner (både rifle og hagle): sett dere grundig inn i s de kapitlene som er aktuelle for deres bane.

7 Sikkerhet -litteratur
”Standplassledelse og anvisning” God kjennskap til den generelle delen (kap.1-4) i kursheftet ”Standplassledelse og anvisning”, gjør deg bedre rustet til å håndtere ulike situasjoner som kan oppstå på standplass. God kjennskap til viltlovens bestemmelser ang. oppskyting og kravene rundt dette. I heftet ”Standplassledelse og anvisning” er de viktigste momenter fra forskrift og regelverk samlet. Gå gjennom kap-1-4. Legg spesielt vekt på sikkerhetsreglene i kap.2. (sikkerhetsreglene står også i regelverket for jaktskyting, og kap. 3 og 4 er omtalt i skytebaneforskriften). De øvrige delene av standplasslederheftet omhandler emner som også fremgår av regelverket for jaktskyting.

8 Sikkerhet -litteratur
”Regler for jaktskyting” God kjennskap til reglene for jaktskyting gjør deg i stand til å håndtere de spesielle situasjonene vedrørende sikkerhet, som kan oppstå ved trening / konkurranseskyting i de ulike grenene.

9 Regelverket ”Regler for jaktskyting” :
Fellesbestemmelser (kap.1-11) Spesielle regler for jaktskyting med rifle (kap.16 og 17) Skytelederen må ha generell kunnskap om reglene for ”sin(e)” skytegrener (grenene som skytes på eget baneanlegg). Dette er viktig av sikkerhetsmessige årsaker, og det er viktig i et veiledningsperspektiv.

10 Lokalt stoff gjeldende for det konkrete anlegg kan legges inn her

11 Lokalt stoff gjeldende for det konkrete anlegg kan legges inn her

12


Laste ned ppt "Skyteledelse rifle Storviltprøven"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google