Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon «Sammen om læring» Øvelse gjør mester - men hva skal jeg øve på?

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon «Sammen om læring» Øvelse gjør mester - men hva skal jeg øve på?"— Utskrift av presentasjonen:

1 «Sammen om læring» - Finstad skoles visjon «Sammen om læring» Øvelse gjør mester - men hva skal jeg øve på?

2 Sammen om læring: Eleven, hjemmet og skolen.

3 Kloke ord fra… Lucius Annæus Seneca (4 f. Kr. – 65 e. Kr.) «Vi lærer ikke for skolen, men for livet.»

4 Hva drømmer du om å bli når du blir stor? Sykepleier, lærer, renholder eller elektriker? Ikke si det til noen nå, men hold det for deg selv. Skriv det eller tegn det på en lapp som du får av læreren din, og legg lappen i krukken. Læreren din leser opp lappene mot slutten av denne økta – men ingen får vite hvem som har skrevet hva. Mål i Ski kommune: «Alle elever skal ha mulighet til å bli den beste utgaven av seg selv.» På Finstad skole er vi sammen om læring for at du skal nå målet ditt. Du, hjemmet ditt og skolen må samarbeide for at du skal nå målet ditt. Oppgave: Lukk øyne og munn i 60 sekunder. Tenk:

5 To skoler i Ski – 1913 0g 2014.

6 Læring og mestring er to begreper som hører sammen. Hva forteller bildene nedenfor om begrepene «læring» og «mestring»?

7 Mye blir lettere når man er positiv… Pippi (Astrid Lindgren) «Dette har jeg ikke gjort før – så det klarer jeg sikkert!»

8 I 1934 laget Walt Disney en kjent film om Haren og Skilpadden. Fortellingen bygger på en av Æsops fabler, og handler om å arbeide tålmodig og utholdende for å nå et mål. Se filmen «Haren og Skilpadden».Haren og Skilpadden - Hvem vinner – og hvorfor? - Hvilke egenskaper har vinneren? Innsats, utholdenhet, tålmodighet

9 Må det være likt for alle?

10 Det er lettere å mestre nye ting hvis man vet hva som er målet med læringsøkta

11 Les artikkelen fra sporten.com. Les artikkelen fra sporten.com. Her forteller far Hans Erik Ødegaard om hvordan Martin Ødegaard nådde målet om å bli fotballspiller. «Martin har talent for å trene!» Øvelse gjør mester!

12  Nå skal klassen svare på oppgaver om læring og mestring. Læreren skriver det klassen blir enige om. Dette leverer læreren til klassens elevrådsrepresentanter. Inspektør Lene får kopi av arbeidet, og tar det med til elevkonferansen.  Elevrådsrepresentantene skal ta med til elevkonferansen det klassen ble enige om. Målet med elevkonferansen er at elever, ansatte og ledelse ved skolen – og hjemmene - skal bli enige om hvordan vi kan jobbe godt sammen – slik at vi blir «sammen om læring», og slik at vi kan nå målet om at «alle elever skal kunne bli den beste utgaven av seg selv».  Resultatene fra elevkonferansen skal legges fram for FAU. Elevkonferansen 2015 handler om læring.


Laste ned ppt "«Sammen om læring» - Finstad skoles visjon «Sammen om læring» Øvelse gjør mester - men hva skal jeg øve på?"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google