Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE."— Utskrift av presentasjonen:

1 LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE

2 BAKGRUNN Våren 2005 tok grunnskolene i Halden kommune i bruk den digitale læringsplattformen (LMS-plattform) Fronter. Våren 2005 tok grunnskolene i Halden kommune i bruk den digitale læringsplattformen (LMS-plattform) Fronter. Samme året ble en plan for IKT utarbeidet med målsetninger for både ansatte og brukere (elever). Samme året ble en plan for IKT utarbeidet med målsetninger for både ansatte og brukere (elever). Kommunen har dessuten kjøpt inn LIKT-programmet for å sørge for en progresjon IKT-opplæringen. Kommunen har dessuten kjøpt inn LIKT-programmet for å sørge for en progresjon IKT-opplæringen. Det har foregått en omfattende oppgradering av datautstyr til skolene de siste par årene. Det har foregått en omfattende oppgradering av datautstyr til skolene de siste par årene. Kommunen har tilsatt en egen pedagogisk IKT-veileder sentralt, i tillegg til at hver grunnskole har fått inn IKT-veileder som en fast funksjon. Kommunen har tilsatt en egen pedagogisk IKT-veileder sentralt, i tillegg til at hver grunnskole har fått inn IKT-veileder som en fast funksjon. Kunnskapsløftet lanserte digital kompetanse som en grunnleggende ferdighet i alle fag. Kunnskapsløftet lanserte digital kompetanse som en grunnleggende ferdighet i alle fag. MEN – den digitale hverdagen er ikke like reell for alle i skolehverdagen … ennå! MEN – den digitale hverdagen er ikke like reell for alle i skolehverdagen … ennå!

3 HOVEDMÅLSETNING FOR NETTVERKET: Utveksling av erfaringer, kunnskap og ideer for å videreutvikle og øke kompetanse om og bruk av den digitale læringsplattformen Fronter i grunnskolen i Halden kommune.

4 Delmål 1 å gjøre IKT til en naturlig del av den daglige pedagogikken og en naturlig del av undervisningen å gjøre IKT til en naturlig del av den daglige pedagogikken og en naturlig del av undervisningen samarbeid og ressursdeling på egen skole og mellom skoler i kommunen samarbeid og ressursdeling på egen skole og mellom skoler i kommunen å legge til rette for tilpasset opplæring å legge til rette for tilpasset opplæring Alle lærerne skal bruke Fronter til :

5 Delmål 2 sitt daglige skolearbeid sitt daglige skolearbeid innlevering av skolearbeid innlevering av skolearbeid samarbeid mellom elever, klasser og skoler samarbeid mellom elever, klasser og skoler Alle elevene skal kunne bruke Fronter til :

6 Delmål 3 Det skal legges til rette for at foreldre/ foresatte: i økende grad tar i bruk Fronter til skole-hjem samarbeid

7 UTGANGSPUNKTET… EN KORT PRESENTASJON AV SAMARBEIDSSKOLENE

8 HJORTSBERG SKOLE 306 elever fordelt på 14 grupper. 306 elever fordelt på 14 grupper. 22 hele lærerstillinger 22 hele lærerstillinger Flere ansatte med god IKT-kompetanse. Flere ansatte med god IKT-kompetanse. Ca. 46 elevmaskiner, hvorav 2 bærbare. Ca. 46 elevmaskiner, hvorav 2 bærbare. 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke.

9 FOLKVANG SKOLE 200 elever fordelt på 10 grupper. 200 elever fordelt på 10 grupper. 18 lærere. 18 lærere. Flere ansatte med god IKT kompetanse. Flere ansatte med god IKT kompetanse. Ca. 40 elevmaskiner (både bærbare og stasjonære). Ca. 40 elevmaskiner (både bærbare og stasjonære). 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. 5 stasjonære til ansatte - i tillegg har lærerne egne bærbare. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke. IKT-veileder har nedsatt 4 timer pr. uke.

10 STRUPE UNGDOMSSKOLE 398 elever fordelt på 15 grupper. 398 elever fordelt på 15 grupper. 58 lærere. 58 lærere. Flere ansatte med god IKT-kompetanse. Flere ansatte med god IKT-kompetanse. 64 stasjonære og 27 bærbare elevmaskiner. 64 stasjonære og 27 bærbare elevmaskiner. Alle lærerne har egne bærbare, assistenter tilgang til stasjonære. Alle lærerne har egne bærbare, assistenter tilgang til stasjonære. IKT-veileder har nedsatt 12 timer pr. uke. IKT-veileder har nedsatt 12 timer pr. uke.

11 ? Øvrige grunnskoler i kommunen…? Øvrige grunnskoler i kommunen…?


Laste ned ppt "LÆRENDE NETTVERK - IKT - ET SAMARBEIDSPROSJEKT MELLOM GRUNNSKOLER I HALDEN KOMMUNE."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google