Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Øving 2 – TDT4210 Prosedyrer – fra lærebok til beslutningsstøtte

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Øving 2 – TDT4210 Prosedyrer – fra lærebok til beslutningsstøtte"— Utskrift av presentasjonen:

1 Øving 2 – TDT4210 Prosedyrer – fra lærebok til beslutningsstøtte
Gruppe 3: Merete Mandelid Elin Anette Brox Mirela Divic Mirela begynner

2 Agenda Problemområde Prosedyreformalisme Kode Selvkritikk Uvidelser
Elin: Vi har vurdert Lover og forskrifter som det må tas hensyn til i sammenheng med vår ønskede situasjon. Denne modelleres så.

3 Problemområde Leukemi Akutt Lymfatisk Leukemi (ALL) hos barn
35% av alle krefttilfeller er leukemi ALL spesielt utbredt hos barn Sykdommen er velkjent Kan helbredes Fokus: Dataflyt

4 Prosedyreformalisme - krav
Lagt vekt på følgende: Basert på standard Mulig å bygge opp en kunnskapsbase Brukeren skal kunne bidra/endre info. Brukeren skal kunne få råd Mirela Vi vil først og fremst endre rekkefølgen på registrerte tilfeller av ”problemer”. I vår modell vil de nyeste problemene bli vist først. Dermed vil det være lettere for den som leser journalen å se hva som nylig har skjedd. I tillegg vil vi ha en annen type navngiving på problemer. I den opprinnelige problemorienterte pasientjournalen har det vært sånn at problemene har fått navn ut fra pasientens egne klager (dvs. S-en i SOAP). For eksempel kunne et problem være ”Mørk avføring”. Dette problemet kunne hatt mange årsaker. I det tilfelle vi undersøkte var det pga. medisinering med Aspirin. Altså kunne problemet fått navnet: ”Mørk avføring som følge av medisinering med Aspirin. Vi vil ha en journal hvor navngiving av problemet ikke bare tar utgangspunkt i S, men i en kombinasjon av S og A i SOAP (S-subjective: pasientens egen beskrivelse av problemet, A-assesment: testresultater, konklusjoner, diagnoser).

5 Prosedyreformalisme - valg
ARDEN: Basert på HL7 Kunnskap deles i moduler: MLM I en MLM: nok kunnskap til å ta avgjørelse Eks på innhold: Behandlingsprotokoller, diagnostisk info., alarmeringsfunksjon Helsepersonell kan selv opprette og endre en MLM 90% er regelmessige brukere. Profdoc er det som er mest brukt i primærhelsetjenesten. Det har ca brukere.

6 Kode Basert på Arden-syntaks.
Elin ta det med ro, dette går jo strålende!!! 

7

8 Kritisk analyse, selvkritikk
Vi hadde for lite tid til å jobbe med oppgaven Oppgaven var vanskelig å forstå Vår MLM omfatter et altfor stort klinisk område. En MLM skal egentlig bare ta for seg en enkelt medisinsk avgjørelse (f.eks om pasienten har høyt kolesterolnivå eller ikke)

9 Utvidelser Modell som tar for seg behandling av sykdommen i tillegg til diagnostisering Modell som omfatter andre typer leukemi, eller til og med andre krefttyper.


Laste ned ppt "Øving 2 – TDT4210 Prosedyrer – fra lærebok til beslutningsstøtte"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google